Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ηχητικό μήνυμα ΕΛΑΣ: Τι θα ακούγεται από τα περιπολικά
ΕΛΛΑΔΑ

Ηχητικό μήνυμα ΕΛΑΣ: Τι θα ακούγεται από τα περιπολικά

Ηχητικό μήνυμα ΕΛΑΣ: Θα μεταδίδεται έως τις 4 Οκτωβρίου από τα περιοπολικά και θα ενημερώνει τους πολίτες για την αποφυγή συνωστισμού.

Ηχητικό μήνυμα ΕΛΑΣ: Σε τρεις γλώσσες, ελληνικά, αγγλικά και αραβικά θα μεταδίδεται από τα περιπολικά στην Αττική, ηχητικό μήνυμα της ΕΛ.ΑΣ, στην προσπάθεια των επιτελών τους να πείθουν με αυτόν τον τρόπο τους πολίτες να μην συγκεντρώνονται σε παρέες άνω των εννέα ατόμων.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Το νέο μήνυμα που μεταξύ των άλλων συστήνει υπομονή στους πολίτες- είχαν ξανακουστεί παρόμοιου περιεχομένου ηχητικά μηνύματα την περασμένη άνοιξη σε δέκα γλώσσες- θα ακούγεται έως τις 4 Οκτωβρίου, όπως προβλέπει η πρόσφατη  κοινή υπουργική απόφαση στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού στην Αττική, όπου η κατάσταση έχει δυσκολέψει πάρα πολύ τον τελευταίο καιρό. Με το μήνυμα ενημερώνονται οι πολίτες για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και ότι το πρόστιμο για την παράβαση του μέτρου ανέρχεται στα 150 ευρώ. Οι περιπολίες θα γίνονται σε πλατείες της Αττικής, πάρκα και άλλους δημόσιους χώρους, όπου παρατηρούνται συγκεντρώσεις μεγάλου αριθμού πολιτών.

Το περιεχόμενο του μηνύματος είναι το ακόλουθο:

«Δεν επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις άνω των 9 ατόμων σε πλατείες, πάρκα και άλλους εξωτερικούς χώρους.

Για την παράβαση προβλέπεται πρόστιμο 150 ευρώ.

Η απαγόρευση ισχύει έως και την Κυριακή 4 Οκτωβρίου. Ας κάνουμε όλοι υπομονή.

Ακολουθείστε τις οδηγίες για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις