Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Τσάμπιονς Λιγκ – Ολυμπιακός: Μισή πρόκριση!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τσάμπιονς Λιγκ – Ολυμπιακός: Μισή πρόκριση!

Τσάμπιονς Λιγκ - Ολυμπιακός: Τεράστιο προβάδισμα ο νταμπλούχος Ελλάδας, 2-0 την Ομόνοια και πάει στην Κύπρο να σφραγίσει το εισιτήριο για τον όμιλο

Τσάμπιονς ΛιγκΟλυμπιακός: Έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 2-0 της Ομόνοιας και έχουν ένα «μαξιλαράκι» για τον επαναληπτικό στην Κύπρο. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους δύο ομάδες να είναι αγχωμένες και να μην μπορούν, να βρουν ρυθμό. Οι Πειραιώτες ανέβασαν την ένταση και πήραν τον έλεγχο του αγώνα. Έπαιξαν επιθετικά και στένεψαν τον κλοιό στην Ομόνοια, κυνηγώντας το γκολ, που θα τους έδινε το προβάδισμα. Έκαναν αρκετές φάσεις, ωστόσο δεν μπόρεσαν να τις τελειώσουν σωστά.

Οι φιλοξενούμενοι άντεξαν στην πίεση και κράτησαν ανέπαφη την εστία τους. Τη μεγάλη φάση στα καρέ του Ολυμπιακού δεν την βρήκαν. Κράτησαν, πάντως, μάλλον με άνεση το μηδέν παθητικό και έδωσαν υποσχέσεις στο κοινό τους για κάτι καλό. Έτσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν ισόπαλες στα αποδυτήρια. Οι μεν Κύπριοι με καλή ψυχολογία και ελπίδες για κάτι καλό. Οι δε Πειραιώτες προβληματισμένοι για το πως θα ανοίξουν την άμυνα των φιλοξενούμενων.

Τσάμπιονς Λιγκ – Ολυμπιακός: Το β’ μέρος

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός ανέβασε τον ρυθμό του και μπήκε ακόμα πιο δυνατά. Ήταν υπομονετικός, γύρισε σωστά την μπάλα και περίμενε ένα λάθος της Ομόνοιας για να χτυπήσει. Κατάφερε να πετύχει το πρώτο γκολ στο 69’ με πέναλτι, το οποίο, προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των φιλοξενούμενων. Ο Βαλμπουενά το εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 1-0. Αυτό το γκολ ξεκλείδωσε τα πόδια των «ερυθρόλευκων», που έπαιξαν ακόμα πιο επιθετικά. Οι αλλαγές του Μαρτίνς ανανέωσαν την ομάδα, που μπόρεσε να λειτουργήσει καλύτερα. Λίγο πριν το τέλος, ο Ελ Αραμπί έκανε το 2-0 και σφράγισε τη νίκη των γηπεδούχων.

Το φίλμ του αγώνα:

ΓΚΟΛ: Βαλμπουενά 69’ (πεν), Ελ Αραμπί 92’

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ντάνι Μακέλι (Ολλανδία), Βοηθοί: Μάριο Ντάικς (Ολλανδία), Χέτελ Στέεγκστρα (Ολλανδία), VAR: Γιόχεμ Κάμφαους (Ολλανδία)

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Βαλμπουενά, Φορτούνης (Ελ Αραμπί 59’), Μασούρας (Ραντζέλοβιτς 59’), Χασάν (Εμβιλά 76’).

Ομόνοια (Χ. Μπεργκ): Φαμπιάνο, Χουμποτσάν, Λούφτνερ, Λανγκ, Λέτσγιακς, Μποτεάκ (Λοΐζου 87’), Τζόρντι Γκόμεθ, Βίτορ Γκόμες, Παπουλής (Ασαντέ 81’), Σένε (Ντουρίς 46’), Τιάγκο.

Δείτε ακόμη:

Ανανέωσε και επέκτεινε το συμβόλαιο με την ΑΕΚ ο Σβάρνας
Ακόμα τρία χρόνια στα ερυθρόλευκα ο Κώστας Παπανικολάου
Έδωσε Βέρντε στην Σπέτσια και βάζει στα ταμεία 1,1 εκατ. ευρώ η ΑΕΚ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις