Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τζάκρη – Μητσοτάκης: Απίστευτη επίθεση στον πρωθυπουργό για τα ελληνοτουρκικά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζάκρη – Μητσοτάκης: Απίστευτη επίθεση στον πρωθυπουργό για τα ελληνοτουρκικά

Τζάκρη - Μητσοτάκης: Ιδιαίτερα σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό επεφύλαξε η θεοδώρα Τζάκρη (ΣΥΡΙΖΑ), χαρακτηρίζοντάς τον άπατρι και διεθνιστή.

Τζάκρη – Μητσοτάκης: Σκληρά λόγια κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη χρησιμοποίησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη. Η κ. Τζάκη τον χαρακτήρισε “άπατρι” και “διεθνιστή”, για τον τρόπο που αντιμετωπίζει την Τουρκία και τις προκλήσεις της. “Αυτή η κυβέρνηση είναι πολιτικά δειλή. Δεν μπορώ να εξηγήσω πώς ο Μητσοτάκης δεν μπορεί καν να δηλώσει πως θα κάνει ότι έκανε και η Κύπρος, δηλαδή ότι θα ασκήσει βέτο για τη Λευκορωσία στη Σύνοδο. Ο Ερντογάν αυτό έχει μάθει να κάνει, όταν πας με τις λογικές του κατευνασμού, όπως ο κ. Μητσοτάκης που άφησε το Oruc Reis να αλωνίζει για ενάμιση μήνα, αυτή είναι η συμπεριφορά της. Η Τουρκία μας έχει συνηθίσει διαχρονικά ότι μαζεύεται με το μαστίγιο και όχι με το καρότο. Ένα κομμάτι της Ευρώπης και οι Γάλλοι ήταν έτοιμοι να μας βοηθήσουν να επιβάλουμε σοβαρές κυρώσεις στην Τουρκία και είμαι σίγουρη ότι ο κ. Μητσοτάκης θα πάει στη Σύνοδο Κορυφής και αντί για κυρώσεις θα πάρει έναν διάλογο εφ’ όλης της ύλης με την Τουρκία. Βοά η Τουρκία ότι είναι όλα μιλημένα και συμφωνημένα και το μόνο που μένει είναι πώς θα τα πουλήσουν…”, είπε μεταξύ άλλων στον Alpha 98,9, ενώ συνέχισε:

“Ο Ερντογάν είναι θρασύδειλος και έχει σχέση με την ανεκτικότητα. Εμείς έχουμε μοναδική διαφορά με την Τουρκία και αυτή είναι η υφαλοκρηπίδα. Ο όποιος διάλογος που θέλουν να μας σύρουν Αμερικανοί και Γάλλοι θα είναι μόνο για αυτό το θέμα. Δεν συζητάμε για τίποτα άλλο και αυτό αν η Τουρκία αποκλιμακώσει την ένταση. Ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε ποια είναι η δικιά του “απάτριδα” και διεθνιστική αντιμετώπιση των βασικών μας εθνικών ζητημάτων. Είδατε την κωλοτούμπα τη χθεσινή την βορειομακεδονική…”. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στις καταλήψεις στα σχολεία.

Τζάκρη για καταλήψεις

“Το άνοιγμα των σχολείων ακόμα και στην Πέλλα, έχει καταντήσει ανέκδοτο για την κυβέρνηση. Αυτό είναι μια τάση των παιδιών, στην προκείμενη όμως υπάρχουν ζητήματα. Το θέμα της πανδημίας δεν ξεκίνησε χθες, το θέμα είναι υπαρκτό από τον περασμένο Μάρτιο. Είναι θέμα ενός εξαμήνου και γνωρίζαμε τα προβλήματα. Η σχολική κοινότητα σε όλη τη χώρα, για ένα σωρό βάσιμους λόγους είναι στον αέρα και η ανεύθυνη στάση της κυβέρνησης καταγγέλλεται ακόμα και από γαλάζιους δημάρχους”.

Η κ. Τζάκρη σχετικά με τα μαθήματα μέσω τηλεδιάσκεψης τόνισε ότι “η υπουργός Παιδείας, αντί να δίνει μάσκες αλεξίπτωτα στους μαθητές να αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Θα έπρεπε να γίνει όπως στην Ιταλία. Υπάρχει επάρκεια στις αίθουσες και θα έπρεπε να φροντίσουν να υπάρχει. Στην Πέλλα έχουμε τουλάχιστον 10 σχολεία που έχουν κλείσει πρόσφατα, θα μπορούσαν τα παιδιά να πάνε εκεί. Δώσανε 6,2 εκατομμύρια ευρώ σε άχρηστες μάσκες και δεν έχει φροντίσει η ελληνική πολιτεία να δώσει τον στοιχειώδη ηλεκτρονικό εξοπλισμό τις οικογένειας, όταν σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας 1 στα δύο παιδιά παρακολουθούσε την τηλεδιάσκεψη”.

Τέλος, για το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποσχεθεί κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και δεν το τήρησε, απάντησε σχετικά:

“Εμείς μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ για τη λαϊκή κατοικία, όχι για τις βίλες της Εκάλης, του Ψυχικού και της Γλυφάδας, με αντικειμενική αξία πάνω από 1 εκατομμύριο. Η ΝΔ μείωσε τον ΕΝΦΙΑ των πάμπλουτων. Αυτή τη στιγμή έχουμε ρεκόρ ανέργων και δεν έχει μπει κ αν ο χειμώνας, ενώ δεν έχουν γίνει επενδύσεις. Μόνο ο Άδωνις έχει βάλει μπουλντόζες μισθωμένες με δημόσιο χρήμα και ρίχνει τα κτίρια από το Ελληνικό για να δείξει ότι κάτι γίνεται ενώ δεν γίνεται τίποτα. Το μόνο που γίνεται είναι ότι τα λαϊκά στρώματα οδεύουν προς τη φτώχεια και την αρρώστια”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις