Πρέβεζα φονικό: Σκότωσε συγχωριανό του και τραυμάτισε τον αδερφό του για ένα… αυτοκίνητο

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρέβεζα φονικό: Σκότωσε συγχωριανό του και τραυμάτισε τον αδερφό του για ένα… αυτοκίνητο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Πρέβεζα φονικό: Η σύλληψή του ήταν αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών και εκτεταμένης αστυνομικής επιχείρησης που οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Πρέβεζας.

22.09.2020 | 16:28

Πρέβεζα φονικό: Για ένα αυτοκίνητο, 48χρονος στην Πρέβεζα σκότωσε με κυνηγετικό όπλο 40χρονο συγχωριανό του ο οποίος είχε εκφράσει την επιθυμία να το αγοράσει και με το ίδιο όπλο πυροβόλησε και τραυμάτισε τον αδελφό του, ο οποίος έκανε τη συνεννόηση για την πώληση!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Όλα αυτά γιατί διαφωνούσε με την πώληση καθώς ισχυριζόταν και λογομάχησε γι’ αυτό, ότι ήταν αυτοκίνητο της οικογένειας. Μετά από λογομαχία που προηγήθηκε, άρπαξε το κυνηγετικό όπλο που είχε στο σπίτι και άρχισε να πυροβολεί τον υποψήφιο αγοραστή και τον αδελφό του. Ο 48χρονος δράστης, διέφυγε από την περιοχή και ξεκίνησε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του σε όλα τα πιθανά σημεία, στα οποία θα μπορούσε να είχε καταφύγει. Εν τέλει, όπως ανακοινώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, οι αστυνομικοί τον βρήκαν μόνο του κάτω από τη γέφυρα του Σκεπαστού, τον συνέλαβαν και τον παρέπεμψαν στον εισαγγελέα με κατηγορίες για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Την ίδια ώρα, οι γιατροί του Νοσοκομείου της Πρέβεζας ανακοίνωναν ότι ο 40χρονος έχανε τη μάχη για τη ζωή…Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η Κοινή Γνώμη στην Ήπειρο όσα έρχονται στο φως και συνθέτουν μια ανείπωτη τραγωδία που γράφτηκε από το χέρι του 48χρονου, στην Άνω Μυρσίνη της Θεσπρωτίας.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Ειδικότερα»,  αναφέρει η Αστυνομία στην επίσημη ενημέρωσή της «όσον αφορά το χρονικό της υπόθεσης και σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, προχθές  το μεσημέρι, σε χωριό της Πρέβεζας, ο κατηγορούμενος, πυροβόλησε με κυνηγητικό όπλο και τραυμάτισε δύο ημεδαπούς, ύστερα από μεταξύ τους φραστικό επεισόδιο, ενώ στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή. Οι παθόντες μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου ο ένας υπέκυψε στα τραύματά του σήμερα (σ.σ. χθες) το μεσημέρι, ενώ ο άλλος παραμένει νοσηλευόμενος.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε στο σπίτι του συλληφθέντα και κατασχέθηκε το κυνηγητικό όπλο που χρησιμοποίησε, ενώ από τον τόπο του εγκλήματος περισυλλέγησαν και κατασχέθηκαν δύο κάλυκες και ένα φυσίγγιο κυνηγητικού όπλου». Για τις συνθήκες αναζήτησης και σύλληψης του δράστη, η Αστυνομία ανέφερε ότι  η σύλληψη έγινε  δυνάμει εντάλματος  του  Ανακριτή Πρέβεζας, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Η σύλληψή του, λέει ακόμη,  ήταν αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών και εκτεταμένης αστυνομικής επιχείρησης που οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Πρέβεζας και στην οποία συμμετείχαν και αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων, Άρτας και Θεσπρωτίας καθώς και τέσσερις αστυνομικοί σκύλοι περιπολίας.

Exit mobile version