Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καρδίτσα Ιανός νέα: Μοίραζε λουκούμια η ηλικιωμένη που απεγκλωβίστηκε από την Οξυά
ΕΛΛΑΔΑ

Καρδίτσα Ιανός νέα: Μοίραζε λουκούμια η ηλικιωμένη που απεγκλωβίστηκε από την Οξυά

Καρδίτσα Ιανός νέα:. «Δεν φοβηθήκαμε ούτε μία στιγμή. Είμαστε συνηθισμένοι, δεν περιμέναμε τον ''Ιανό''», τόνισε η έγκυος Ελένη Τόλια λίγο μετά τον απεγκλωβισμό της από την Οξυά.

Καρδίτσα Ιανός νέα: Συγκλονιστικές εικόνες καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης απεγκλωβισμού κατοίκων από την Οξυά Καρδίτσας, μετά τη σφοδρή κακοκαιρία “Ιανός” που έπληξε την περιοχή. Χθες έγινε προσπάθεια να προσεγγίσουν το χωριό τα ελικόπτερα της Πολιτικής Προστασίας, κάτι που δεν κατέστη εφικτό. Ετσι άφησαν τρόφιμα, νερά και φάρμακα και σήμερα το πρωί ξεκίνησε ξανά η επιχείρηση απεγκλωβισμού με τα ελικόπτερα της Πολιτικής Προστασίας. Παρών και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Πρώτοι απεγκλωβίστηκαν μια έγκυος με το παιδί της, ο παπάς πατέρας της και η μητέρα της που έχει προβλήματα υγείας και χρήζει ιατρικής παρακολούθησης. «Δεν φοβηθήκαμε ούτε μία στιγμή. Είμαστε συνηθισμένοι, δεν περιμέναμε τον ”Ιανό”», τόνισε η έγκυος Ελένη Τόλια λίγο μετά τον απεγκλωβισμό της από την Οξυά.

«Οι υπόλοιποι παλεύουν. Εμείς στην περιοχή μας δεν έχουμε ρεύμα και νερό. Το μόνο που ζητάμε, μιλάω εκ μέρους όλων των εγκλωβισμένων, είναι η άμεση αποκατάσταση του δρόμου, να έχουμε πρόσβαση μέχρι το Μουζάκι», είπε σε δημοσιογράφους και τόνισε πως κανείς δεν θέλει να φύγει από τον οικισμό. «Είμαστε ζωντανοί ακόμα», είπε στη συνέχεια ο ιερέας, κάνοντας λόγο για δύσκολες μέρες, ενώ σημείωσε ότι οι κάτοικοι του χωριού δεν θέλουν να φύγουν από τα σπίτια τους. Από την πλευρά της, η ηλικιωμένη γυναίκα, που μόλις είχε μεταφερθεί, άρχισε να κερνάει λουκούμια, τα οποία πήρε από το σπίτι της πριν απεγκλωβιστεί. Πρώτα κέρασε τους πιλότους και μετά όσους βρίσκονταν στο γήπεδο για να υποδεχθούν εκείνη και την κόρη της.

Δείτε ακόμη
“Λίγο περισσότερο σεβασμό στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής” – Η απάντηση Χαρδαλιά για το “χειροφίλημα”
Μητσοτάκης από Καρδίτσα: Θα αποζημιωθούν πολύ γρήγορα όσοι έχουν πληγεί
«Είμαστε λίγοι αλλά ζωντανοί» – Συγκλονιστικές στιγμές στον απεγκλωβισμό κατοίκων από την Οξυά
Τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό της φαρμακοποιού στο Μουζάκι – Σπαρακτική έκκληση του αδερφού της

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις