Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ερντογάν – εφημερίδα Δημοκρατία: Μήνυση για το “άι σιχτίρ”
ΕΛΛΑΔΑ

Ερντογάν – εφημερίδα Δημοκρατία: Μήνυση για το “άι σιχτίρ”

Ερντογάν - εφημερίδα Δημοκρατία: Την αγωγή άσκησε ο Τούρκος πρόεδρος μέσω του δικηγόρου του, όπως μεταδίδουν εκτάκτως τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης

Ερντογάν – εφημερίδα Δημοκρατία: Οι δικηγόροι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατέθεσαν μήνυση εναντίον των υπευθύνων της εφημερίδας Δημοκρατία για το υβριστικό πρωτοσέλιδο εναντίον του, όπως αναφέρει το πρωί της Δευτέρας το πρακτορείο Anadolu. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή κλήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ο Έλληνας πρέσβης για το πρωτοσέλιδο και τον τίτλο της ελληνικής εφημερίδας σχετικά με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο τίτλος ήταν Siktir Git Mr. Erdogan, που πολύ απλά σημαίνει “Αντε Γαμ@@@ κ. Ερντογάν”. Άλλωστε οι υπεύθυνοι της εφημερίδας, για να μην μείνει καμία αμφιβολία για το τι ήθελαν να γράψουν, προσέθεσαν και τη μετάφραση στα αγγλικά: Fuck You.

Πάντως, την ίδια ημέρα, την Παρασκευή δηλαδή και δη το πρωί, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είχε καταδικάσει χωρίς περιστροφές το προσβλητικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Δημοκρατία”, χωρίς όμως να την κατονομάζει.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ ανέφερε:

“Η ελευθερία έκφρασης και η ελευθερία του Tύπου είναι απολύτως κατοχυρωμένες στην Ελλάδα. Το γεγονός αυτό δεν αναιρεί την υποχρέωση αποχής από ύβρεις έναντι της προσωπικότητος οιουδήποτε ατόμου, κατά μείζονα λόγο ξένων ηγετών. Η χρήση υβριστικών εκφράσεων απάδει προς τον πολιτικό πολιτισμό της χώρας μας και δεν μπορεί παρά να καταδικάζεται”.

Το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα ήταν αυτό:
Δείτε ακόμη
«Αντε γ@@@@@ κ. Ερντογάν» – Το τουρκικό ΥΠΕΞ κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη για άρθρο εφημερίδας
“Θα είμαστε πάντα στην υπηρεσία της πατρίδας” – Τι λέει ο πρώτος Έλληνας πιλότος που πέταξε με Rafale
Τούρκος Αναλυτής: Μας περικυκλώνει η Ελλάδα με τα Rafale και τις γαλλικές φρεγάτες

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις