Αθήνα

°C

Τρίτη

03

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα – Αίγυπτος: Νέα εποχή, μετά τη συμφωνία για προμήθεια πυρομαχικών
ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα – Αίγυπτος: Νέα εποχή, μετά τη συμφωνία για προμήθεια πυρομαχικών

Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα - Αίγυπτος: Στόχος της νέας προσπάθειας, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο των Ε.Α.Σ., είναι η αμυντική βιομηχανία να αλλάξει σελίδα.

Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα – Αίγυπτος: Νέα εποχή ξεκινά για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (Ε.Α.Σ.) μετά την επίτευξη της συμφωνίας με το υπουργείο Άμυνας της Αιγύπτου για την προμήθεια πυρομαχικών 105mm, αρχικού προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ. Η συνεργασία των ΕΑΣ με το Υπουργείο Άμυνας της Αιγύπτου έχει εξέχουσα σημασία αναλογιζόμενοι τόσο την επιχειρηματική επιτυχία της ελληνικής βιομηχανίας ανάμεσα σε ισχυρούς διεθνείς ανταγωνιστές όσο και την βαρύτητα που έχει η περαιτέρω ενίσχυση και εμβάθυνση των σχέσεων με την Αίγυπτο αλλά και με άλλες χώρες τις Μεσογείου.

Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Νίκος Κωστόπουλος, «η επιτυχία των ΕΑΣ αναδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το δυναμικό και τις προοπτικές που κρύβει η ελληνική αμυντική βιομηχανία αναφορικά τόσο με τη συμβολή της στην εθνική οικονομία όσο και με τις ευρύτερες γεωπολιτικές προκλήσεις». Την ίδια στιγμή τα ΕΑΣ ενεργοποιούν συμβάσεις που δεν είχαν υλοποιηθεί εδώ και χρόνια, όπως αυτή με το Υπουργείο Άμυνας της Τυνησίας προϋπολογισμού 2,07 εκατ. ευρώ για την προμήθεια πυρομαχικών 12,7 x 99mm. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει ένας κύκλος στρατηγικών επαφών με ξένες πρεσβείες και επιμελητήρια, ώστε να αναδειχθεί το δυναμικό που κρύβει η 145 ετών ελληνική βιομηχανία, με στόχο νέες στρατηγικές συνεργασίες που θα απελευθερώσουν και εμπλουτίσουν το ταλέντο και την εμπειρία των εργαζομένων των ΕΑΣ ενισχύοντας έτσι την διεκδίκηση νέων συμβολαίων.

Η εταιρεία Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα Α.Ε. (ΕΑΣ) είναι η μόνη ελληνική εταιρεία που για περισσότερα από 145 χρόνια σχεδιάζει, κατασκευάζει και εμπορεύεται οπλικά και πυραυλικά συστήματα και πυρομαχικά, τύπου ΝΑΤΟ. Η ΕΑΣ είναι κρατική εταιρεία και ιδρύθηκε το 2014 μετά τη συγχώνευση της ΠΥΡΚΑΛ και της ΕΒΟ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις