Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διακίνηση ναρκωτικών: Από την Ισπανία σε συσκευασίες τροφίμων
ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση ναρκωτικών: Από την Ισπανία σε συσκευασίες τροφίμων

Διακίνηση ναρκωτικών: Φορτηγά μετέφεραν τα… προϊόντα από την Ηγουμενίτσα στον Μαραθώνα, όπου γινόταν η παραλαβή.

Διακίνηση ναρκωτικών: Τα μπισκότα και τα τσιπς, έκρυβαν δεκάδες κιλά κάνναβης, υδροπονικής καλλιέργειας τύπου skunk, την οποία κύκλωμα εισήγαγε από την Ισπανία(!), στην Ελλάδα. Με νόμιμο φορτίο μπισκότα, τσιπς και άλλα προϊόντα, φορτηγά έφθαναν με πλοία στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και από εκεί κατέληγαν σε περιοχή του Μαραθώνα, όπου γινόταν από τα μέλη του κυκλώματος η παραλαβή και εν συνεχεία διάθεση στο εσωτερικό της χώρας. Κατασχέθηκαν συνολικά 122 κιλά και 590 γραμμάρια κάνναβης, υδροπονικής καλλιέργειας, συνελήφθησαν δύο από τους εμπλεκόμενους και αναζητούνται άλλοι τρεις.

Από τον Πέτρο Καρσιώτη

Από τη Δίωξη Ναρκωτικών συνελήφθησαν,  63χρονος ημεδαπός και 29χρονος αλλοδαπός, μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο στην εισαγωγή από την Ισπανία στην Ελληνική Επικράτεια σημαντικών ποσοτήτων κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (skunk). Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, που προηγήθηκε, ο 63χρονος, ο οποίος ενεργούσε και για λογαριασμό των υπολοίπων μελών της οργάνωσης, εισήγαγε μέσω του λιμένα Ηγουμενίτσας με φορτηγό αυτοκίνητο, ποσότητα κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας ( skunk ) βάρους-122- κιλών και -590- γραμμάριων, με το προκάλυμμα της νόμιμης μεταφοράς φορτίου (μπισκότα και τσιπς). Την ανωτέρω ποσότητα είχε παραλάβει από την Ισπανία.

Διακίνηση ναρκωτικών: Σε επιχείρηση στον Μαραθώνα

Σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε, στην περιοχή του Μαραθώνα, κατελήφθησαν κατά τη στιγμή της παράδοσης, ο μεν 63χρονος να κατέχει εντός του φορτηγού ποσότητα κάνναβης βάρους 68.090 γραμμαρίων, ο δε 29χρονος να κατέχει εντός έτερου φορτηγού ποσότητα κάνναβης βάρους 54.500 γραμμαρίων, την οποία μόλις είχε μεταφορτώσει. Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ποσότητα κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (skunk), βάρους-122- κιλών και -590- γραμμάριων.
  • Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο
  • Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο
  • το χρηματικό ποσό των -970- ευρώ
  • (3) κινητά τηλέφωνα
  • συσκευή tablet.

Σημειώνεται ότι, το προσδοκώμενο όφελος από τη διακίνηση της ανωτέρω ποσότητας, υπερβαίνει τις 700.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Δείτε ακόμη

Επιμένουν στο lockdown οι ειδικοί – Ποιες περιοχές στην Αττική είναι στο «κόκκινο»
“Ως εδώ η ανομία” -Στα τέλη του 2021 θα έχει μπει στην τελική φάση η κατασκευή του “νέου Κορυδαλλού”
Μήνυση Ερντογάν στην ελληνική εφημερίδα «Δημοκρατία»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις