Rafale Ελλάδα: Τι λέει Τούρκος αναλυτής για τα εξοπλιστικά και την Τουρκία

ΚΟΣΜΟΣ

Rafale Ελλάδα: Τι λέει Τούρκος αναλυτής για τα εξοπλιστικά και την Τουρκία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Rafale Ελλάδα: Ο Τούρκος ειδικός κάνει λόγο για τον κίνδυνο περικύκλωσης της Τουρκίας από την Γαλλία, την Ελλάδα και την Αίγυπτο.

20.09.2020 | 17:06

Rafale Ελλάδα: Στο εξοπλιστικό πρόγραμμα των 10 δισ. ευρώ της Ελλάδας, αλλά και στην αγορά γαλλικών φρεγατών και Rafale στέκεται ειδικός σε αμυντικά θέματα για την Άγκυρα. Σύμφωνα με τον Τούρκο ειδικό σε θέματα αμυντικής πολιτικής, Αρντά Μεβλούτογλου, η Ελλάδα μπορεί να δημιουργήσει αποτελεσματικές ένοπλες δυνάμεις με τις νέες προσθήκες που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ενώ γεωπολιτικά η υποστήριξη της Γερμανίας και της Γαλλίας, αλλά και η σύσφιξη των σχέσεων της Αθήνας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μπορούν να προσφέρουν πλεονεκτήματα σχετικά με την χρηματοδότηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Ο Μεβλούτογλου τόνισε πως «η αγορά νέων φρεγατών και πολεμικών αεροσκαφών και ο εκσυγχρονισμός των υπαρχουσών τεσσάρων φρεγατών κατηγορίας MEKO 200HN ήταν στη λίστα αναγκών της Αθήνας για περισσότερα από δέκα χρόνια», σημειώνοντας πως η ανακοίνωση του Έλληνα πρωθυπουργού δεν ήταν αιφνιδιαστική. Πρόβλημα για την Άγκυρα, σύμφωνα με τον Τούρκο ειδικό, θα αποτελέσει η αγορά από την Αθήνα των 18 γαλλικών Rafale, που αν και μικρός αριθμός, όπως σημειώνεται, μπορεί να είναι αποτελεσματική προσθήκη, αφού επιπλέον γαλλικά Rafale θα μπορούν να εδρεύουν στην Κρήτη και την Κύπρο.

Ο Τούρκος ειδικός κάνει λόγο για τον κίνδυνο περικύκλωσης της Τουρκίας από την Γαλλία, την Ελλάδα και την Αίγυπτο, ενώ εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος για το ενδεχόμενο η Ελλάδα να αγοράσει γαλλικά φρεγάτες FREMM. H Τουρκία φοβάται τους πυραύλους των γαλλικών φρεγατών και των Rafale. Πρόκειται για τους Scalp Naval, με εμβέλεια άνω των 1000 χλμ. oι οποίοι εκτοξεύονται από τις γαλλικές φρεγάτες αλλά και τους meteor, οι οποίοι εκτοξεύονται από τα Rafale, με εμβέλεια άνω των 110 χλμ.

Τα σημεία υπεροχής των Rafale και άλλες λεπτομέρειες των εξοπλιστικών

Δείτε ακόμη

“Θα είμαστε πάντα στην υπηρεσία της πατρίδας” – Τι λέει ο πρώτος Έλληνας πιλότος που πέταξε με Rafale
Νωρίτερα η πρώτη πατρίδα των Rafale στην Ελλάδα
Γαλλικά Rafale «εναντίον» γερμανικών Eurofighter
Η Γενί Σαφάκ ειρωνεύεται – Οι Έλληνες που δεν είχαν ούτε για άρβυλα, αγοράζουν F-35
Forbes: Η Ελλάδα με τα Rafale θα ελέγχει Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
Εξοπλιστικά: Μετά τη Γαλλία, στο “παζάρι” και οι Γερμανοί
Exit mobile version