Μπάσκετ – BCL: Μένει στην Αθήνα!

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μπάσκετ – BCL: Μένει στην Αθήνα!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θοδωρής Χαρόπουλος

Μπάσκετ - BCL: Με παρέμβαση Μητσοτάκη η διοργάνωση μένει στο ΟΑΚΑ κατά πώς φαίνεται χωρίς κόσμο στην εξέδρα για υγειονομικούς λόγυς

19.09.2020 | 10:55

ΜπάσκετBCL: Οριστικά στην Αθήνα το Φάιναλ 8 του Τσάμπιονς Λιγκ! Στην εξέλιξη αυτή έπαιξε κομβικό ρόλο η παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Το πιθανότερο σενάριο είναι να διεξαχθεί χωρίς την παρουσία φιλάθλων, κάτι που θα φανεί τις τελευταίες μέρες πριν την έναρξη. Έτσι, παρά την κοινή επιθυμία ΑΕΚ και ΦΙΜΠΑ για κόσμο στις εξέδρες, δεν θα υπάρχουν φίλαθλοι στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση αυτή, αφού ήθελε την διοργάνωση στην χώρα μας. Μιας και μέσω του Φάιναλ 8 θα προβληθεί η χώρα μας στην Ευρώπη.

Έτσι, διεξήχθη ένα έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο, στο οποίο, ο πρωθυπουργός κατάφερε να κρατήσει την διοργάνωση στην Αθήνα. Η Κυβέρνηση έδωσε την συγκατάθεση της και το ΟΑΚΑ θα φιλοξενήσει το τουρνουά, όπως είχε αποφασιστεί στις αρχές του μήνα, όταν και είχε ανακοινωθεί μέσω κοινής συνέντευξης τύπου. Το μόνο ανοιχτό ζήτημα είναι η παρουσία των φιλάθλων στις εξέδρες, ωστόσο όλα θα φανούν λίγο πριν την έναρξη του Φάιναλ 8.

Μπάσκετ – BCL: Πληρώνει η περιφέρεια

Την ίδια ώρα, η Περιφέρεια ψήφισε το κονδύλι για την διοργάνωση του τουρνουά. Σε έκτακτο συμβούλιο, που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του Φάιναλ 8. Θυμίζουμε, την Πέμπτη είχε αρχικά καταψηφιστεί το κονδύλι ύψους 178 χιλιάδων ευρώ με 50 ψήφους κατά και 44 υπέρ. Στην σημερινή ψηφοφορία απουσίαζε ο συνδυασμός της Ρένας Δούρου και τελικά το κονδύλι υπερψηφίστηκε από τους υπόλοιπους συνδυασμούς. Οι εκπρόσωποι της παράταξης της κ. Ρένας Δούρου ήταν και αυτοί, που έκριναν το αποτέλεσμα την προηγούμενη φορά. Την απόφαση τους να απέχουν από την ψηφοφορία, αιτιολόγησαν με μια μακροσκελή τους ανακοίνωση. Όμως, αφού εγκρίθηκε το κονδύλι, η περιφέρεια θα προχωρήσει στην χρηματοδότηση της διοργάνωσης.

Δείτε ακόμη:

Πέρασαν Ντινάμο Κιέβου, Γάνδη, 2-0 την Αλκμααρ και 2-1 τη Ραπίντ αντίστοιχα
ΠΑΟΚάρα όνειρο 2-1 την Μπενφίκα πέρασε στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ (vid)
Στον αέρα το Final 8 του Basketball Champions League
Exit mobile version