ΕΠΟ – εκλογές: Κλείδωσε η 23η Νοέμβρη

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΕΠΟ – εκλογές: Κλείδωσε η 23η Νοέμβρη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θοδωρής Χαρόπουλος

ΕΠΟ - εκλογές: Λύνεται το πρόβλημα και εξαφανίζεται -προς ώρας- η απειλή της ΦΙΦΑ για αποβολή της Ελλάδας και των συλλόγων

19.09.2020 | 09:57

ΕΠΟεκλογές: Είναι πλέον επίσημο, οι εκλογές της ΕΠΟ θα διεξαχθούν στις 23 Νοεμβρίου. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδία πήρε την απόφαση αυτή, στην σημερινή συνεδρίαση. Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως συνέχεια της επιστολής των ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ, που έκανε λόγω για Grexit. Έτσι η ΕΠΟ αποφάσισε να αλλάξει την ημερομηνία, παρά τον νόμο του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Η Εκτελεστική Επιτροπή συνεδρίασε σήμερα το πρωί και έθεσε σαν ημερομηνία των εκλογών, την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου.

Η εν λόγω μέρα είναι εντός του χρονικού πλαισίου, που θέτει το νέο αθλητικό νομοσχέδιο. Ενώ, η εκλογή των πειθαρχικών οργάνων θα γίνει κανονικά στις 9 Οκτωβρίου. Την ίδια ώρα σύμφωνα με το αθλητικό πόρταλ «Sdna», η ΦΙΦΑ αποφάσισε την άρση του περιορισμού χρηματοδότησης προς την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Ενώ, φαίνεται πως είναι έτοιμη, να δώσει ένα κονδύλι 7 εκατομμυρίων δολαρίων.

ΕΠΟ – εκλογές: “FIFA Forward”

Θυμίζουμε, πέρυσι η ΦΙΦΑ είχε αποστείλει μια επιστολή στην ΕΠΟ, στη οποία, ανέφερε τους τρόπους, που θα μπορούσε η ελληνική Ομοσπονδία να μπει στο πρόγραμμα «FIFA Forward». Το εν λόγω πρόγραμμα έχει να κάνει με θέματα διοίκησης και ανάπτυξης. Η ΕΠΟ ήταν σε αυτό το πρόγραμμα, ωστόσο είχε σταματήσει λόγω κακών χειρισμών. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ελληνικής Ομοσπονδίας, η ΦΙΦΑ αποφάσισε να σταματήσει τον περιορισμό της. Έτσι, η ΕΠΟ θα μπορέσει να λάβει ένα ποσό ύψους 6 εκατομμυρίων.

Δείτε ακόμη:

Πέρασαν Ντινάμο Κιέβου, Γάνδη, 2-0 την Αλκμααρ και 2-1 τη Ραπίντ αντίστοιχα
ΠΑΟΚάρα όνειρο 2-1 την Μπενφίκα πέρασε στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ (vid)
Στον αέρα το Final 8 του Basketball Champions League
Exit mobile version