TikTok: Τέλος εποχής στις ΗΠΑ για τη δημοφιλή εφαρμογή

ΚΟΣΜΟΣ

TikTok: Τέλος εποχής στις ΗΠΑ για τη δημοφιλή εφαρμογή

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

TikTok: Το υπουργείο Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών σχεδιάζει να προχωρήσει σε έκδοση διαταγής σήμερα, καθώς φοβάται για κινεζική κατασκοπεία.

18.09.2020 | 16:00

TikTok: Το υπουργείο Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών σχεδιάζει να προχωρήσει σήμερα σε έκδοση διαταγής, σύμφωνα με την οποία θα απαγορεύει στον κόσμο που βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες να κάνουν download της κινεζικής εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων WeChat και της κινεζικής εφαρμογής κοινής χρήσης βίντεο TikTok, με ημερομηνία έναρξης ισχύος την 20η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τρεις αξιωματούχους που μίλησαν στο Reuters.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η απαγόρευση των νέων λήψεων της TikTok στις ΗΠΑ θα μπορούσε ακόμη να ανακληθεί από τον πρόεδρο Τραμπ, προτού τεθεί σε ισχύ αργά την Κυριακή, καθώς η ιδιοκτήτρια της TikTok, η Byte Dance, αγωνίζεται για να επιτύχει συμφωνία για την τύχη των αμερικανικών δραστηριοτήτων.

 

 

Φόβοι για κατασκοπεία

Η εφαρμογή ανήκει στον κινεζικό όμιλο ByteDance. Έχει περίπου 1 δισ. χρήστες σε όλο τον κόσμο και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των νέων. To TikTok αποτέλεσε αντικείμενο έρευνας της CFIUS, της αμερικανικής υπηρεσίας που αξιολογεί τις προτεινόμενες επενδύσεις και εξαγορές από ξένους, ώστε να κρίνεται αν απειλούν την αμερικανική εθνική ασφάλεια. Αμερικανοί αξιωματούχοι εξέφρασαν τo καλοκαίρι φόβους ότι η πολύ δημοφιλής πλατφόρμα βίντεο μπορεί να χρησιμοποιείται από το Πεκίνο για λόγους που κρίνονται επιζήμιοι για τις ΗΠΑ.

Η πλατφόρμα έχει κατ’ επανάληψη χρειαστεί να υπερασπιστεί τις σχέσεις του με την Κίνα, όπου η ByteDance κατέχει μια παρόμοια εφαρμογή, αλλά με άλλη επωνυμία. Η πλατφόρμα ανέκαθεν αρνείτο ότι μοιράζεται δεδομένα με τις κινεζικές αρχές και έχει διαβεβαιώσει ότι δεν σκοπεύει να αποδεχθεί αυτού του είδους αιτήματα.

 

Δείτε ακόμη

«Καμπανάκι» ΠΟΥ για την Ευρώπη: Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή
Πρώην γραμματέας τουρκικού υπ. Άμυνας: «Η Ελλάδα να εκκενώσει και να μας παραδώσει εννέα νησιά»

Είναι τα μέτρα για τον Covid “υποδούλωση”; – Ο Ουίλιαμ Μπαρ προκαλεί αντιδράσεις

Exit mobile version