Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Μπριζίτ Μακρόν – παιδιά: Ήμουν αβοήθητη και τρομοκρατημένη όταν έγινα μητέρα στα 21
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μπριζίτ Μακρόν – παιδιά: Ήμουν αβοήθητη και τρομοκρατημένη όταν έγινα μητέρα στα 21

Μπριζίτ Μακρόν - παιδιά: Όλοι μιλούν για τις δυσκολίες της μητρότητας σε ώριμη ηλικία, αλλά η Μπριζίτ Μακρόν τονίζει ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και για τις μητέρες σε νεαρή ηλικία.

Μπριζίτ Μακρόν – παιδιά: Η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας Μπριζίτ Μακρόν έδωσε μια σπάνια συνέντευξη και αποκάλυψε ότι ένιωσε “αβοήθητη και τρομοκρατημένη” όταν γέννησε το πρώτο της παιδί σε ηλικία 21 ετών. Συχνά, κάποιοι μιλούν για τις γυναίκες που αποκτούν παιδιά σε μεγάλη ηλικία και τι σημαίνει αυτό για εκείνα, ωστόσο η Μακρόν μίλησε από τη δική της εμπειρία, τονίζοντας ότι τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα και για τις μητέρες σε νεαρή ηλικία. Μιλώντας στο γαλλικό περιοδικό Elle, η Μακρόν έκανε μια σπάνια εκ βαθέων εξομολόγηση, όπου μίλησε για το πόσο δυσκολεύτηκε όταν έγινε μητέρα τόσο νέα.

Στη συνέντευξή της, η Μακρόν είπε ότι αισθάνθηκε “αβοήθητη” όταν έφυγε από το μαιευτήριο με το μωρό της. “Στα 21 μου, αμέσως μετά τη γέννηση του πρώτου μου παιδιού, στεκόμουν μπροστά από το νοσοκομείο περιμένοντας τον πατέρα του να μας πάει σπίτι και ήθελα να κάνω μια στροφή και να τρέξω να κρυφτώ στο μαιευτήριο”. Ακόμα, η πρώτη κυρία της Γαλλίας εξήγησε ότι οι πρώτες εβδομάδες με το μωρό ήταν δραματικές. Αφού το μωρό δεν σταμάτησε να ουρλιάζει επί τρεις εβδομάδες “μέρα και νύχτα”, η Μακρόν τηλεφώνησε στον γιατρό γιατί φοβήθηκε για την υγεία του παιδιού. Αν και ο γιατρός την καθησύχασε, αργότερα ανακάλυψε ότι ο γιος της, Σεμπαστιέν, υπέφερε από κάποιο ιατρικό πρόβλημα, το οποίο αργότερα επιλύθηκε με εγχείρηση.

Τα πράγματα ήταν αρκετά διαφορετικά

“Ανήκω σε μία γενιά που δεν μιλούσαμε πολύ. Ακόμα και ο γιος μου ο Sébastien και οι κόρες μου, Laurence και Tiphaine, δεν ήθελαν να μιλήσουν. Όταν όμως μίλησα για το πρόβλημά μου και όσα πέρασα είπαν: “ναι, ξέρουμε, θυμόμαστε”. Ακόμα πρόσθεσε ότι ακόμα δεν μιλάει κανείς για το πόσο άσχημα μπορεί να νιώσει μια νέα μητέρα: “Δεν μιλάμε ποτέ για το πόσο μόνη και ανίσχυρη μπορεί να νιώσει μια μητέρα σε νεαρή ηλικία”. Η Μπριζίτ Μακρόν τόνισε ότι το να είσαι μητέρα είναι δύσκολο, και αν θέλουμε να προστατεύσουμε τα παιδιά πρέπει να στηρίξουμε περισσότερο τις μητέρες και να παραδεχτούμε ότι η μητρότητα είναι δύσκολη υπόθεση.

Η Μακρόν, η οποία προτιμά των τίτλο “σύζυγος Προέδρου” κι όχι “Πρώτη Κυρία της Γαλλίας” έχει επτά εγγόνια από τα τρία παιδιά που απέκτησε με τον πρώτο σύζυγό της, André-Louis Auzière. Την Τιφέν Οζιέρ, την Λοράνς Οζιέρ-Ζουρντάν και τον Σεμπαστιέν Οζιέρ. Ο γάμος τους διήρκεσε από το 1974 έως το 2006. Ο πρωτότοκος γιος της, ο Σεμπαστιέν, είναι 45 ετών, μηχανικός ενώ η κόρη της Λοράνς είναι καρδιολόγος και η Τιφέν δικηγόρος. Μάλιστα, η μικρότερη κόρη της Τιφέν ήταν συμμαθήτρια στο γυμνάσιο με τον Εμανουέλ Μακρόν. Το ζευγάρι γνωρίστηκε όταν ο Μακρόν ήταν 15 ετών και η Μπριζίτ 39 ετών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις