Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μάρδας – αλεπού: Το… κατοικίδιο του πρώην αν. υπουργού
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάρδας – αλεπού: Το… κατοικίδιο του πρώην αν. υπουργού

Μάρδας - αλεπού: Έχοντας ενημερωθεί από κτηνίατρο για τους πιθανούς κινδύνους είχε ξεκινήσει την προσπάθεια να της δώσει χαπάκι για τους ψύλλους, αλλά και για να διαπιστώσει εάν έχει λύσσα. 

Μάρδας – αλεπού: Έναν νέο φίλο έχει αποκτήσει τους τελευταίους μήνες ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και καθηγητής Οικονομικών του ΑΠΘ, Δημήτρης Μάρδας, που ακούει στο όνομα Νοτούλα. Πρόκειται για μια αλεπού, η οποία έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της στις 15 Ιουλίου, όταν ο κ. Μάρδας είχε διοργανώσει μπάρμπεκιου στο εξοχικό του για να γευματίσει με φοιτητές του. “Θυμάμαι ήμασταν στον κήπο και προφανώς μύριζε τα κρεατικά και έκανε την εμφάνιση της. Την είδαν κάποιοι από τους φοιτητές μου και από εκείνη την ημέρα και για όλο το καλοκαίρι ερχόταν καθημερινά και συγκεκριμένη ώρα για το φαγητό της. Αποκτήσαμε μια σταθερή φιλική σχέση γιατί το άγριο ζώο δεν μπορείς να το εξημερώσεις” λέει στο protothema.gr ο καθηγητής Οικονομικών.

Όπως επισήμανε ο κ. Μάρδας, η Νοτούλα έρχεται τις βραδινές ώρες για το γεύμα της. Μάλιστα μια ημέρα που ο καθηγητής είχε ξεχάσει να της βάλει φαγητό στο πιάτο της, εκείνη μπήκε στο σπίτι και τον πλησίασε ακουμπώντας τον στο χέρι. “Την παρατηρώ για να δω τη συμπεριφορά της. Έχω συμβουλευτεί και κτηνιάτρους, ενώ καθαρίζουμε το σπίτι καθημερινά με χλωρίνη και απολυμαντικά γιατί μπαίνει και στο σπίτι όταν είναι οι πόρτες ανοικτές. Θυμάμαι μια ημέρα που ξέχασα να της βάλω φαγητό και καθόμουν στον υπολογιστή μου, μπήκε από την ανοικτή πόρτα της κουζίνας, κατευθύνθηκε στο σαλόνι και ξαφνικά ένιωσα ένα σκούντημα στο χέρι μου. Γύρισα την είδα και μόλις σηκώθηκα προχώρησε μέχρι το σημείο που της έχω το πιάτο της για να μου δείξει ότι πρέπει να φάει”.

Το χαπάκι

Έχοντας ενημερωθεί από κτηνίατρο για τους πιθανούς κινδύνους είχε ξεκινήσει την προσπάθεια να της δώσει χαπάκι για τους ψύλλους, αλλά και για να διαπιστώσει εάν έχει λύσσα. Η πρώτη απόπειρα για τη χορήγηση του χαπιού ήταν μια αποτυχία. Ο καθηγητής έβαλε το χαπάκι μέσα σε ένα κομμάτι σαλαμιού ωστόσο η έξυπνη αλεπού έφαγε το σαλάμι και άφησε το χάπι. Στη δεύτερη προσπάθεια το χάπι ήταν κομμένο μέσα σε κομμάτια κρέατος και τελικά κρίθηκε επιτυχής. Επίσης ο καθηγητής παρατηρούσε το ζώο το οποίο δεν είχε κανένα από τα σημάδια της λύσσας, όπως έντονα σάλια στο στόμα της.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις