Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστεία Σούνιο: Έστησαν ενέδρα στο σπίτι εστιάτορα
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία Σούνιο: Έστησαν ενέδρα στο σπίτι εστιάτορα

Ληστεία Σούνιο: Τον ανάγκασαν να τους ανοίξει το σπίτι και, σύμφωνα με την καταγγελία, άρπαξαν 50.000 ευρώ, χρυσές λίρες και κοσμήματα.

Ληστεία Σούνιο: Ιδιοκτήτης πασίγνωστης ταβέρνας στο μαγευτικό Σούνιο έζησε εφιαλτικές στιγμές, όταν επιστρέφοντας στο σπίτι του, έπεσε σε ενέδρα που είχαν στήσει τρία μέλη συμμορίας ληστών. Ενώ πλησίαζε στην είσοδο, οι κουκουλοφόροι, που τον σημάδευαν με πιστόλι, τον ακινητοποίησαν, τον ανάγκασαν να ανοίξει με τα κλειδιά του την είσοδο και μπήκαν μαζί του στην κατοικία του, επί της λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου, στο ύψος του Λαυρίου. Εκεί, ακινητοποίησαν με τον ίδιο τρόπο και την οικιακή βοηθό του πασίγνωστου εστιάτορα. Με την απειλή του όπλου, ένας από τους τρεις κουκουλοφόρους, οδήγησε και τους δύο σε ένα δωμάτιο, όπου επιτηρούσε τις κινήσεις τους.

Από τον Πέτρο Καρσιώτη

Την ίδια ώρα, οι άλλοι δύο ληστές, άρχισαν να ερευνούν κάθε πιθανό σημείο του σπιτιού όπου μπορεί να υπήρχαν χρήματα και αντικείμενα αξίας. Καθώς φαίνεται ότι γνώριζαν αρκετά καλά τις κινήσεις του επιχειρηματία και άρχισαν να ζητούν επιτακτικά μετρητά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές, με απειλές κατά τη ζωής τους, οι κουκουλοφόροι ανάγκασαν το θύμα τους να τους παραδώσει ποσό που ανέρχεται στις 50.000 ευρώ, χρυσές λίρες και κοσμήματα. Όταν τα πήραν διέφυγαν με άγνωστο μέσο αφήνοντας κλειδωμένους στο δωμάτιο τον επιχειρηματία με την οικιακή βοηθό.

Ληστεία Σούνιο: Απελευθερώθηκαν και κάλεσαν την Αστυνομία

Μετά από πολλές προσπάθειες και μέσα σε ισχυρό σοκ, κατάφεραν να απελευθερωθούν και να ειδοποιήσουν την Αστυνομία. Στην κατοικία της λεωφόρου Σουνίου, έφθασαν αμέσως αστυνομικοί του Τμήματος Λαυρεωτικής, αλλά και αστυνομικοί της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής. Ήδη ομάδες αστυνομικών έχουν αρχίσει να μελετούν βίντεο από την ευρύτερη περιοχή, βέβαιοι ότι οι ληστές είχαν παρακολουθήσει τον επιχειρηματία αρκετές φορές στη διαδρομή από το κατάστημα στο σπίτι του. Παράλληλα, αστυνομικοί του εγκληματολογικού ερεύνησαν για αποτυπώματα και στοιχεία DNA, απ’ όλα τα σημεία, απ’ όπου πέρασαν οι κουκουλοφόροι.

Ανοίγουν φακέλους και άλλων εισβολών

Επίσης, μελετούν και τα στοιχεία άλλων ληστρικών εισβολών που έχουν καταγραφεί στο πρόσφατο παρελθόν στην ευρύτερη περιοχή για να διαπιστώσουν αν υπάρχουν ομοιότητες στα χαρακτηριστικά δράσης των κακοποιών. Θυμίζουμε, ότι είναι ο δεύτερος ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης, που πέφτει θύμα ληστών, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ίδιο σκηνικό τρόμου στη Μύκονο

Το ίδιο σκηνικό στήθηκε και στη Μύκονο, όταν ο ιδιοκτήτης μιας από τις παλαιότερες ψαροταβέρνες του κοσμοπολίτικου νησιού, ήρθε αντιμέτωπος στο σπίτι του, από τρεις ένοπλους κουκουλοφόρους, οι οποίοι στόχευσαν στις εισπράξεις του καταστήματος. Αν και οι κακοποιοί κρατούσαν πιστόλι και λοστό, ο ιδιοκτήτης αντιλαμβανόμενος την ενέδρα που είχαν στήσει οι κακοποιοί, αντέδρασε.

Τότε οι δράστες τον χτύπησαν στο κεφάλι με απανωτά χτυπήματα, άρπαξαν 12.000 ευρώ και απαιτούσαν από τον αιμόφυρτο επιχειρηματία να ανοίξει και το χρηματοκιβώτιο! Ήταν 1 το πρωί Κυριακής, ώρα κατά την οποία ο επιχειρηματίας επέστρεφε συνήθως με τη σύζυγό του στο σπίτι τους, αφού τα καταστήματα σταματούν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό τα μεσάνυχτα. Οι δράστες, που είχαν παρακολουθήσει τις κινήσεις τους, τον τελευταίο καιρό, όπως προκύπτει, γνώριζαν ότι παίρνει μαζί του και τις εισπράξεις γι’ αυτό και αποφάσισαν την εισβολή στο σπίτι για να αιφνιδιάσουν.

Από τη φασαρία που προκλήθηκε από την άγρια, αιματηρή επίθεση, βγήκε στο παράθυρο η κόρη του ανδρόγυνου, έβαλε τις φωνές και κάλεσε την Αστυνομία. Οι τέσσερις δράστες, τράπηκαν σε φυγή με τη λεία τους και η Αστυνομία που έφθασε στο σπίτι ξεκίνησε την έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.

Δείτε ακόμη

Τα “φονικά” ΜΗ-60 ROMEO που “απογειώνουν” το Πολεμικό Ναυτικό
Ένοχος ο”νταής” πατέρας που χτύπησε τον καθηγητή για τη μάσκα στο σχολείο
Κωσταράκος για ελληνοτουρκικά: Δυστυχώς, είμαστε ακόμα στην αρχή

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις