Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ανκόνα φωτιά: Πυρκαγιά στο λιμάνι της Ιταλίας
ΚΟΣΜΟΣ

Ανκόνα φωτιά: Πυρκαγιά στο λιμάνι της Ιταλίας

Ανκόνα φωτιά: Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στο λιμάνι της Ανκόνα στην Ιταλία. - Κλειστά παραμένουν για προληπτικούς λόγους τα σχολεία και τα πάρκα της πόλης.

Ανκόνα φωτιά: Πυρκαγιά ξέσπασε την περασμένη νύχτα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ιταλίας, στο λιμάνι της Ανκόνα. Πρόκειται για περιοχή στην οποία υπάρχει ναυπηγείο, αλλά και εταιρίες παραγωγής χημικών ουσιών. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής κινητοποιήθηκαν άμεσα και η τοπική αστυνομία απαγόρευσε την πρόσβαση στην περιοχή, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Την ώρα αυτή, ολοκληρώνονται οι επιχειρήσεις κατάσβεσης και οι ιταλικές αρχές, για προληπτικούς λόγους, έχουν ζητήσει από τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να μην ανοίγουν τα παράθυρα των σπιτιών. Σήμερα, πάντα για προληπτικούς λόγους, τα πάρκα και τα σχολεία της πόλης πρόκειται να παραμείνουν κλειστά. Μπορεί να διακρίνει κανείς το σύννεφο με πυκνό, μαύρο καπνό, από δεκάδες χιλιόμετρα απόσταση. Από τα πρώτα δειγματοληπτικά τεστ, πάντως, δεν προκύπτει να υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης για το περιβάλλον και τους ανθρώπους.

https://twitter.com/emergenzavvf/status/1306131068890873857?s=20

https://twitter.com/emergenzavvf/status/1306088892978917376?s=20

Δείτε ακόμη
ΠΟΥ: “Να σταματήσουμε να «κυνηγάμε χίμαιρες» και να πάρουμε σκληρές αποφάσεις”
Turkiye: Να πολιορκήσουμε τα ελληνικά νησιά που στρατιωτικοποιήθηκαν
Νεκρή 16χρονη στην Ταϊλάνδη – Έπαθε ηλεκτροπληξία από το κινητό της

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις