Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πέτρος Μουρατίδης κορονοϊός: Πέθανε ο γνωστός επιχειρηματίας
ΕΛΛΑΔΑ

Πέτρος Μουρατίδης κορονοϊός: Πέθανε ο γνωστός επιχειρηματίας

Πέτρος Μουρατίδης κορονοϊός: Έπειτα από σχεδόν ένα μήνα νοσηλείας στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη ο 69χρονος επιχειρηματίας, Πέτρος Μουρατίδης.

Πέτρος Μουρατίδης κορονοϊός: Έφυγε σήμερα από τη ζωή, ο Πέτρος Μουρατίδης, γνωστός επιχειρηματίας της Θεσσαλονίκης με πληθώρα επιχειρήσεων, ο οποίος είχε προσβληθεί από κορονοϊό. Πρόκειται για το 315ο θύμα του φονικού ιού στη χώρα. Όπως αναφέρει το voria, ο επιχειρηματίας νοσηλευόταν στην εντατική του ΑΧΕΠΑ τις τελευταίες είκοσι μέρες και έπασχε από υποκείμενο νόσημα (υψηλό ζάχαρο).

Γεννημένος το 1963, ο Πέτρος Μουρατίδης ήταν ο άνθρωπος που είχε αγοράσει, ανακαινίσει και λειτουργήσει το παλιό εργοστάσιο της Βίλκα σε πολυχώρο. Επίσης, είχε δημιουργήσει σειρά μαγαζιών, που σημάδεψαν τη νύχτα της Θεσσαλονίκης όπως Decadence, Mamounia, Markiz, Tsuki, Jungle, κλπ, ενώ ήταν μέλος στη βασική ομάδα δημιουργίας του θρυλικού κλαμπ Amnesia. Στην κατοχή του είχε ακίνητα σε διάφορα σημεία της πόλης και ένα εμβληματικό κτήριο στο λιμάνι Τέλος, σημειώνεται πως είχε τρεις γιους που ασχολούνται με τις επιχειρήσεις του.

Κορονοϊός: 316 οι νεκροί

Το μεσημέρι της Τετάρτης, μια 84χρονη που νοσηλευόταν από τις 3 Σεπτεμβρίου κατέληξε στο ΑΧΕΠΑ, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 316. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Υπενθυμίζεται ότι, αισθητά αυξημένα είναι τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα, σύμφωνα με την τελευταία χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Από τα 180 της Δευτέρας, την Τρίτη ανακοινώθηκαν 310 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, εκ των οποίων 30 σχετίζονται με γνωστές συρροές και 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 13.730, εκ των οποίων το 55.4% άνδρες. Ανησυχητική είναι και η ραγδαία αύξηση των αριθμών των διασωληνωμένων που από τους 59 έφτασαν σε μία μέρα τους 67. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 17 (25.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.1% των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 175 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις