Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καταλήψεις σχολείων Πάτρα: Θετική στον κορονοϊό μητέρα μαθητή
ΕΛΛΑΔΑ

Καταλήψεις σχολείων Πάτρα: Θετική στον κορονοϊό μητέρα μαθητή

Καταλήψεις σχολείων Πάτρα: Θετική στον κορονοϊό βρέθηκε μητέρα μαθητή στην Πάτρα που έχει ταχθεί κατά της μάσκας και είχε πάει και στο σχολείο, προκειμένου να στηρίξει την κατάληψη κατά της μάσκας.

Καταλήψεις σχολείων Πάτρα: Θετική στον κορονοϊό εντοπίστηκε μητέρα στην Πάτρα, η οποία πρωτοστατούσε στο κίνημα των αρνητών της μάσκας στα σχολεία, σύμφωνα με το patrastime.gr. Η μητέρα, είχε σπεύσει μάλιστα να στηρίξει την κατάληψη του σχολείου του γιου της, στην οποία ο μαθητής συμμετείχε. Σημειώνεται, ότι η γυναίκα είναι υπάλληλος νοσοκομείου και τώρα η ίδια, τα παιδιά που ήρθαν σε επαφή με τον γιο της και άτομα του νοσοκομείου που δουλεύει, ανησυχούν για τη διασπορά που μπορεί να προήλθε από εκείνη.

Από κει και πέρα σύμφωνα με το thebest.gr, υπό κατάληψη βρίσκονται πέντε σχολεία της Πάτρας. Μαθητές από το 2ο, 5ο, 7ο, 12ο ΓΕΛ και το 8ο Γυμνάσιο ζητούν καλύτερα και ευνοϊκότερα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό και αποστάσεις, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις αρνούνται τη χρήση μάσκας μέσα στις σχολικές αίθουσες.  Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές των σχολείων αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη, καθώς αρνούνται να φορέσουν μάσκες μέσα στις τάξεις, όπως προβλέπουν οι διατάξεις των Υπουργείων για την προστασία από τον κορονοϊό, ενώ ζητούν και την τήρηση αποστάσεων με τη δημιουργία ολιγομελών τμημάτων.

Όπως αναφέρει μαθητής του 2ου Λυκείου της Πάτρας: “Το αίτημα της κατάληψης δεν ήταν η άρνηση χρήσης μάσκας αλλά η δημιουργία ευνοϊκότερων συνθηκών στο σχολείο με σκοπό την προστασία μας. Θεωρούμε ότι η μάσκα δεν έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα αν δεν υπάρχουν κατάλληλες δομές και μέτρα “.

Δείτε ακόμη
Αυτοσχέδια μαχαίρια και αποστακτήριο στις φυλακές Πάτρας
Απότομη αλλαγή καιρού: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας
Κέρκυρα: Παρουσιάστηκε στις αρχές ο 45χρονος που κατηγορείται ότι έσπασε στο ξύλο την πρώην σύζυγό του

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις