Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έρευνα φυλακές: Οπλοστάσιο από αυτοσχέδια μαχαίρια και σουβλιά
ΕΛΛΑΔΑ

Έρευνα φυλακές: Οπλοστάσιο από αυτοσχέδια μαχαίρια και σουβλιά

Έρευνα φυλακές: Στην αμέσως προηγούμενη έρευνα στον Κορυδαλλό είχαν κατασχεθεί μαχαίρια, σουβλιά, λάμες, κοντάρια και ένα κλειδί για χειροπέδες.

Έρευνα φυλακές: Συνεχείς νύχτες ερευνών, σε κελιά και θαλάμους των φυλακών της χώρας, φέρνουν στο φως της μέρας, ολόκληρα οπλοστάσια από αυτοσχέδια μαχαίρια και αυτοσχέδια σουβλιά, πριν αυτά χρησιμοποιηθούν με οποιαδήποτε αιτία από τους κατόχους τους. Σε νέα ολονύχτια έρευνα,  που  πραγματοποιήθηκε   σε τρεις πτέρυγες (8 θαλάμους και 3 κελιά) του Καταστήματος Κράτησης Πατρών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά είκοσι οκτώ αυτοσχέδια μαχαίρια!

Από τον Πέτρο Καρσιώτη

Είχε  προηγηθεί, προ ολίγων ημερών, παρόμοια  ολονύκτια έρευνα στις φυλακές Κορυδαλλού, που έφερε στο φως 14 αυτοσχέδια μαχαίρια, έξι αυτοσχέδια σουβλιά, μεταλλικές λάμες, κοντάρια και κλειδί για χειροπέδες, που παρέπεμπε σε πιθανότητα σχεδίου απόδρασης στη διάρκεια μεταγωγής με την έρευνα να είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Έρευνα φυλακές:  Με διμοιρία υποστήριξης στην Πάτρα

Η έρευνα στις φυλακές της Πάτρας διενεργήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Πατρών, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του Καταστήματος Κράτησης και τη συνδρομή Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, διμοιρίας υποστήριξης και παρουσία Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γραμματείας Αντιεγκληματικής Πολιτικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:  Είκοσι οκτώ αυτοσχέδια μαχαίρια, 8 αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες κοκαΐνης συνολικού βάρους (5,8) γραμμαρίων, 1 κινητό τηλέφωνο και 1 αυτοσχέδιο πλήρες αποστακτήριο αλκοόλ (τσίπουρο). Προανάκριση διενεργεί η αρμόδια τοπική αστυνομική Αρχή, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και ο προβλεπόμενος πειθαρχικός έλεγχος.

Βάσει σχεδίου οι έρευνες

Σημειώνεται,  ότι οι έρευνες εντάσσονται στο πλαίσιο της συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Υπενθυμίζεται ότι πολύωρη και με παρόμοια ευρήματα ήταν η  έρευνα, που  πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, σε κελιά βαρυποινιτών του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, που πραγματοποιήθηκε από Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του Καταστήματος και παρουσία Εισαγγελέα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Δέκα τέσσερα  αυτοσχέδια μαχαίρια,  6 αυτοσχέδια σουβλιά, 6 μεταλλικές λάμες, 34 μεταλλικά και ξύλινα κοντάρια, κλειδί για χειροπέδες, 3 μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών, πιθανόν κοκαΐνης, μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών, πιθανόν ηρωίνης, 19 χάπια, 9 κινητά τηλέφωνα και 9 φορτιστές, 5 ακουστικά κινητού τηλεφώνου και 2 μπαταρίες, 5 φορητά μέσα αποθήκευσης, 3 ηχεία και κάμερα,  5 καθρεφτάκια παρακολούθησης, 5 μεταλλικές σπάτουλες και μεταλλικό κλειδί, 35 καρφιά και 12 βίδες, 6 κομμάτια τζάμι και 3 κομμάτια σύρμα, 2 ψαλίδια, 2 νυχοκόπτες και 2 ξυραφάκια, 2 πλακάκια, μεταλλική πιρούνα και λουκέτο. Την πιθανή χρήση όλων αυτών και τον πιθανό συνδυασμό τους προσπαθούν να αντιληφθούν οι αρμόδιοι.

Δείτε ακόμη

Κέρκυρα: Παρουσιάστηκε στις αρχές ο 45χρονος που κατηγορείται ότι έσπασε στο ξύλο την πρώην σύζυγό του
Η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας στόχος διαρρηκτών και η επ’ αυτοφώρω σύλληψη στη Θεσσαλονίκη
Νέα πραγματικότητα από σήμερα στην Αττική – Τι αλλάζει και πού γίνεται υποχρεωτική η μάσκα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις