Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διαρρήξεις: «Χτυπήματα» σε Λαμία και Θεσσαλονίκη
ΕΛΛΑΔΑ

Διαρρήξεις: «Χτυπήματα» σε Λαμία και Θεσσαλονίκη

Διαρρήξεις: Στη Θεσσαλονίκη επιχείρησαν να κλέψουν φορτηγό, γεμάτο με ηχητικά και φωτιστικά συστήματα, αξίας 200.000 ευρώ.

Διαρρήξεις: Την ώρα που επιχειρούσαν, φορώντας κουκούλες και γάντια, να αφαιρέσουν από επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη ολόκληρο φορτηγό με φορτίο εξοπλισμό ηχητικών και φωτιστικών συστημάτων, αξίας 200.000 ευρώ, συνελήφθησαν δύο δράστες. Η σύλληψη επ’ αυτοφώρω κατέστη δυνατή, από τις πληροφορίες και τα στοιχεία που είχαν συλλέξει οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κιλκίς, οι οποίοι όλα δείχνουν ότι παρακολουθούσαν, ξημερώματα, αθέατοι τις κινήσεις των δύο κουκουλοφόρων και τη διαδρομή τους προς τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Τις ίδιες ώρες, αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας, συνέλαβαν τρεις Ρομά, την ώρα που είχαν φορτώσει μέσα στις εγκαταστάσεις της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας πόρτες και μεταλλικά πλαίσια παραθύρων, σε ΙΧ φορτηγό αυτοκίνητο!

Από τον Πέτρο Καρσιώτη

Διαρρήξεις: Με κουκούλες και γάντια

Σε ό,τι αφορά στην πρώτη περίπτωση, η Αστυνομία αναφέρει ότι «οι ανωτέρω, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και φορώντας γάντια, παραβίασαν την κεντρική είσοδο επιχείρησης και στη συνέχεια διέρρηξαν ένα Ι.Χ. φορτηγό, που βρίσκονταν σταθμευμένο μέσα σε αυτή. Η προσπάθεια τους να αφαιρέσουν το φορτηγό έγινε αντιληπτή από τους αστυνομικούς που τους συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω. Μέσα στο φορτηγό υπήρχε εξοπλισμός ηχητικών και φωτιστικών συστημάτων, συνολικής αξίας 200.000 ευρώ, ενώ η αξία του φορτηγού ανέρχεται στις 15.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα ιδιοκτήτη της επιχείρησης».

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν μία κουκούλα full – face , ενδύματα με τα οποία κάλυπταν τα χαρακτηριστικά τους, γάντια και 2 κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Πόρτες και πλαίσια παραθύρων

Σε ό,τι αφορά την κλοπή από τις εγκαταστάσεις της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, η Αστυνομία αναφέρει ότι συνελήφθησαν σε ευρύτερη περιοχή της Λαμίας, τρεις ημεδαποί, εκ των οποίων ο ένας ανήλικος, για διάπραξη κλοπής κατά συναυτουργία. Ειδικότερα», συνεχίζει «οι συλληφθέντες, εντοπίστηκαν στην ανωτέρω περιοχή, να επιβαίνουν σε σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο ήταν έμφορτο με μεταλλικά αντικείμενα (πόρτες και πλαίσια παραθύρων αλουμινίου), συνολικής αξίας 7.000 περίπου ευρώ, τα οποία, όπως προέκυψε, είχαν αφαιρέσει νωρίτερα, από τις εγκαταστάσεις της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.

Ανωτέρω αντικείμενα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν νομότυπα, ενώ ομοίως κατασχέθηκε και το προαναφερόμενο όχημα, το οποίο δεν έφερε τις πινακίδες κυκλοφορίας του, καθώς αυτές είχαν αφαιρεθεί πρόσφατα από το Τμήμα Τροχαίας Λαμίας». Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε, ο ανήλικος συλληφθείς δεν είχε προβεί στην έκδοση του απαιτούμενου Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας. Την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι δύο ενήλικοι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Δείτε ακόμη

Νέα πραγματικότητα από σήμερα στην Αττική – Τι αλλάζει και πού γίνεται υποχρεωτική η μάσκα
Τελευταία προειδοποίηση στους μετανάστες να μπουν στο Καρά Τεπέ – Σοκ από το βίντεο με τον εμπρησμό
Βικτώρια Καρύδα: “Όταν γνώρισα τον άνδρα μου δεν έψαχνα το παρελθόν του”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις