Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σχολικά λεωφορεία μέτρα: 439 έλεγχοι, 78 σοβαρές παραβάσεις
ΕΛΛΑΔΑ

Σχολικά λεωφορεία μέτρα: 439 έλεγχοι, 78 σοβαρές παραβάσεις

Σχολικά λεωφορεία μέτρα: Παραβάσεις για ταχογράφους, ασφάλεια, ελαστικά, ταχύτητα, μη χρήση ζώνης και υπέρβαση του ορίου ταχύτητας.

Σχολικά λεωφορεία μέτρα: Μοίρασαν ενημερωτικά  φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής σε γονείς και μικρούς μαθητές, αλλά μοίρασαν και… πρόστιμα σε υπευθύνους σχολικών λεωφορείων, καθώς διαπίστωσαν την πρώτη ημέρα των ελέγχων 78 παραβάσεις! Ο λόγος για τα κλιμάκια των τροχονόμων, που από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, ημέρας έναρξης των μαθημάτων της νέας σχολικής χρονιάς,  με τις πολλές ιδιαιτερότητες,  λόγω και του covid-19, πήραν θέσεις σε επίκαιρα σημεία διέλευσης των σχολικών λεωφορείων, που μεταφέρουν μαθητές στα σχολεία τους.

Από τον Πέτρο Καρσιώτη

Πρόκειται, όπως ανακοινώθηκε,  για μια πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας,  που έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές, σε θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα. Για το σκοπό αυτό μια από τις προτεραιότητες της Ελληνικής Αστυνομίας και ειδικότερα των Υπηρεσιών Τροχαίας στην περιοχή αρμοδιότητας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής είναι η εφαρμογή συγκεκριμένης δέσμης μέτρων, που μεταξύ άλλων προβλέπει:

Σχολικά λεωφορεία μέτρα: Η δέσμη των μέτρων

Τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας από ρυθμιστές τροχονόμους στις οδικές αρτηρίες που οδηγούν σε σχολικά συγκροτήματα. Την εντατικοποίηση των ελέγχων των λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές. Την επισήμανση ελλείψεων σήμανσης στο οδικό περιβάλλον των σχολείων και την άμεση ενημέρωση των αρμόδιων υπηρεσιών για την αποκατάσταση τους

439 έλεγχοι – 78 παραβάσεις

Παράλληλα, πρώτη ημέρα εφαρμογής των αυξημένων μέτρων τροχαίας, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία, κατά τη διάρκεια των οποίων και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες ελέγχθηκαν 439 σχολικά οχήματα και βεβαιώθηκαν 78 παραβάσεις, εκ των οποίων: 47 σχετικές με τον ταχογράφο του οχήματος, 15 για ανασφάλιστα οχήματα, 4 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,  3 μη αναγραφή ορίων ταχύτητας, 3 έλλειψη φαρμακείου, 2 για φθαρμένα ελαστικά, 2 για έλλειψη πυροσβεστήρα, 1 για παραβίαση ορίου ταχύτητας, 1 για στέρηση πιστοποιητικού επαγγελματικής ικανότητας. Οι τροχονομικοί έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία θα συνεχισθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, καταλήγει η Τροχαία.

Δείτε ακόμη

Τραγωδία στην Κρήτη: Νεκρά δύο παιδιά και μια γυναίκα σε ναυάγιο με μετανάστες
Κλείνουν θέατρα και σινεμά, “φρένο” σε εκδηλώσεις – Η λίστα με τα μέτρα που πρότειναν οι ειδικοί
Γώγος: Εξετάζουμε το μέτρο με υποχρεωτική μάσκα σε όλους τους εσωτερικούς χώρους στην Αττική

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις