Μόρια συλλήψεις: Στα χέρια της αστυνομίας οι εμπρηστές

ΕΛΛΑΔΑ

Μόρια συλλήψεις: Στα χέρια της αστυνομίας οι εμπρηστές

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Μόρια συλλήψεις: Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από την Μυτιλήνη ανακοίνωσε πέντε συλλήψεις από την ΕΛΑΣ.

15.09.2020 | 14:42

Μόρια συλλήψεις: Πέντε νεαροί αλλοδαποί συνελήφθησαν το μεσημέρι της Τρίτης για την πυρκαγιά που κατέστρεψε το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας και άφησε στον δρόμο χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες. Μάλιστα ακόμη ένας έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται. Αναλυτικά η δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη: «Οι εμπρηστές της Μόριας κρατούνται. Είναι πέντε νεαρά άτομα αλλοδαποί. Αναζητείται άλλος ένας. Η αστυνομία δούλεψε μεθοδικά, έβαλε τέλος σε σενάρια και αβάσιμες υποθέσεις. Οι κάθε λογής ακραίοι διαψεύσθηκαν και πάλι. Το κράτος ανασυντάσσεται. Αποδεικνύει κάθε μέρα ότι είναι εδώ με αυστηρότητα, ευαισθησία, νομιμότητα και ανθρωπισμό. Οι μετανάστες , όπως και οι κάτοικοι έχουν συμφέρον να αποδεχθούν τις προτάσεις μας και την πραγματικότητα της νέας δομής. Ένα είναι βέβαιο. Η Λέσβος δεν αντέχει άλλα συνθήματα, θέλει σοβαρότητα και στιβαρή διοίκηση. Σας διαβεβαιώ πως λογική και η νομιμότητα, η ασφάλεια, η υγεία και η κανονική ζωή θα επικρατήσουν».

Σημειώνεται ότι μετά την καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας χιλιάδες μετανάστες έμειναν άστεγοι με αποτέλεσμα στο νησί της Μυτιλήνης να έχουν στηθεί άτυπο καταυλισμοί, υπό τον φόβο εξάπλωσης του κορονοϊού, αφού αρκετοί διαμένοντες στην δομή ήταν θετικοί στον νέο κορονοϊό. Τις προηγούμενες ημέρες μάλιστα στήθηκε μεγάλη επιχείρηση από την πολιτική ηγεσία προκειμένου να διαμορφωθεί ένας νέος πρόχειρος καταυλισμός στον Καρά Τεπέ προκειμένου να φιλοξενηθούν οι άστεγοι του ΚΥΤ της Μόριας. Λίγο αργότερα ο  υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης με σχετική ανάρτηση στο Twitter πρόσθεσε πως:  «Οι εμπρηστές της Μόριας κρατούνται, η προσωρινή δομή είναι έτοιμη, τα τεστ για covid19 γίνονται. Και η ασφάλεια όλων διασφαλίζεται».

Δείτε ακόμη
Κατέληξε 76χρονη στην Μυτιλήνη – Στους 313 οι νεκροί στην χώρας μας
Θετικό στον κορονοϊό το 7χρονο κορίτσι από το τροχαίο στην Νάξο – Γιατί διασωληνώθηκε
Κεραμέως: “Θα δοθούν μάσκες μιας χρήσης στους μαθητές μέχρι να αποκατασταθεί το λάθος”
Exit mobile version