Κορονοϊός ενημέρωση – Live: Τα νέα μέτρα για την Αττική

ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός ενημέρωση – Live: Τα νέα μέτρα για την Αττική

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Κορονοϊός ενημέρωση - Live: Παρακολουθήστε την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτών για την εξάπλωση του κορoνοϊού στη χώρα μας.

15.09.2020 | 18:01

Κορονοϊός ενημέρωση – Live: Νέα μέτρα ανακοινώνει στις 18:00 η κυβέρνηση προκειμένου να “σταματήσει” το κύμα διασποράς κορωνοϊού που πλήττει την Ελλάδα και ιδιαίτερα την Αττική. Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον επίκουρο καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκα Μαγιορκίνη. Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Το πρόβλημα με τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού στην Αττική εντοπίζεται κυρίως σε τρεις δήμους. Πρόκειται για τους δήμους Αθηναίων, Πειραιά και Κηφισιάς. Αυτός είναι και ο λόγος που ύστερα από σειρά εισηγήσεων των επιστημόνων θα ληφθούν αυστηρά, οριζόντια μέτρα, που θα έχουν ισχύ τουλάχιστον δύο εβδομάδων.

Κορoνοϊός: 310 νέα κρούσματα και τρεις θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τρίτη 310 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 30 σχετίζονται με γνωστές συρροές και 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 13.730, εκ των οποίων το 55.4% άνδρες. Από το σύνολο των κρουσμάτων, τα 2433 (18%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5901 (43.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Εξάλλου, 67 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 17 (25.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 175 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Exit mobile version