Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κεραμέως για μάσκες: “Υπήρξαν αστοχίες”, αναφέρει η υπουργός
ΕΛΛΑΔΑ

Κεραμέως για μάσκες: “Υπήρξαν αστοχίες”, αναφέρει η υπουργός

Κεραμέως για μάσκες: Την χορήγηση μασκών μιας χρήσης από την ΚΕΔΕ στους μαθητές που έλαβαν χθες μάσκες μεγάλων διαστάσεων, δρομολογεί το υπουργείο Παιδείας.

Κεραμέως για μάσκες: Για τον σάλο που έχει ξεσπάσει με αφορμή τις τεράστιες μάσκες που διανεμήθηκαν στους μαθητές από την ΚΕΔΕ, στα σχολεία της χώρας, μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. «Υπήρξαν αστοχίες και έχουν δοθεί νέες προδιαγραφές, προκειμένου να δοθούν στους μαθητές οι κατάλληλες μάσκες», δήλωσε  χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας στο ΣΚΑΪ και συνέχισε: «Ότι μέχρι να ετοιμαστούν οι νέες μάσκες θα δοθούν μάσκες μιας χρήσης προκειμένου να καλυφθούν οι μαθητές στο διάστημα που θα χρειαστεί». Συνάμα, η Νίκη Κεραμέως, επανέλαβε ότι παιδί χωρίς μάσκα δεν θα παρακολουθεί το μάθημα, ενώ για το θέμα των κρουσμάτων είπε: «Κρούσματα περιμένουμε αλλά το πιο σημαντικό είναι τα παιδιά να συνεχίσουν την ζωή τους με μεγάλη ασφάλεια».

Υπενθυμίζεται ότι λόγω του λάθους που παρατηρήθηκε, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), που είναι αρμόδια για τον διαγωνισμό προμήθειας μασκών, έδωσε εντολή να σταματήσει η παραγωγή, δηλώνοντας ότι αναμένει νέες οδηγίες. Νωρίτερα, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας είχε επισημάνει για τις μάσκες που διανεμήθηκαν στα σχολεία ότι «οι διαστάσεις είναι σύμφωνες με τις αντίστοιχες διεθνείς προδιαγραφές. Πλην όμως, αφορούσαν στο μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών».

Δείτε ακόμη
Ασύλληπτο “κήρυγμα” ιερέα – “Εντάξει Συριζαίοι, κάνατε συλλαλητήριο για τον Φύσσα και όχι για τα παιδιά σας”
Γονείς στην Κρήτη στέλνουν εξώδικα σε εκπαιδευτικούς για την υποχρεωτική χρήση μάσκας
Μυστήριο στην Ορεστιάδα – Θετικός ξανά 62χρονος γιατρός, κατέληξε η γυναίκα του

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις