Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης – Άγιοι Ανάργυροι: Στο 7ο Δημοτικό Σχολείο ο πρωθυπουργός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης – Άγιοι Ανάργυροι: Στο 7ο Δημοτικό Σχολείο ο πρωθυπουργός

Μητσοτάκης - Άγιοι Ανάργυροι: Οι μαθητές και οι μαθήτριες κατέφθασαν στα σχολεία της χώρας και το βασικό μέτρο είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους τους μαθητές, δασκάλους και καθηγητές.

Μητσοτάκης – Άγιοι Ανάργυροι: Στον αγιασμό για την έναρξη της σχολική χρονιάς στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων θα παραστεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 10:45.

To πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς είναι γεγονός και χτύπησε στις 8.15, κάτω από πολύ ιδιαίτερες συνθήκες λόγω των μέτρων προφύλαξης που αποφάσισε να εφαρμόσει το υπουργείο Παιδείας λόγω του νέου κορωνοϊού. Ο αγιασμός θα τελεστεί για κάθε τάξη χωριστά και συγκεκριμένα μετά τις 11:00 όταν θα έχει ολοκληρωθεί η λειτουργία στις εκκλησίες, καθώς σήμερα είναι η γιορτή της ύψωσης του Tιμίου Σταυρού.

Τις πρώτες ώρες και μέχρι τον αγιασμό οι μαθητές θα ενημερωθούν για τα μέτρα πρόληψης και προστασίας, θα γίνει η διανομή των μασκών και ενός ατομικού παγουριού σε κάθε μαθητή και θα ακολουθήσει η διανομή των βιβλίων και η ενημέρωση για το πρόγραμμα της εβδομάδας.Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Στην περίπτωση που κάποιος μαθητής δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του ως προς την χρήση μάσκας (δεν θα του επιτρέπεται η είσοδος στη σχολική τάξη και θα λαμβάνει απουσία. Πάντως, στις μικρές ηλικίες (4-10 χρονών) θα υπάρχει κάποια ευελιξία και επιείκεια στις περιπτώσεις μη χρήσης μάσκας.

Δύο κατηγορίες μαθητών εξαιρούνται από την υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας:

α) μαθητές με γνωσιακή, αναπτυξιακή, ψυχική διαταραχή ή διαταραχή συμπεριφοράς,

β) μαθητές με σοβαρό νευρολογικό ή μυϊκό ή άλλο νόσημα που τους εμποδίζει να χειριστούν τη μάσκα τους.

Για τους μαθητές σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και στους μαθητές που προσέρχονται στα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης, συστήνεται η χρήση μάσκας μόνο εφόσον είναι εφικτό και συμβατό με τον βαθμό και το είδος της αναπηρίας ή της ειδικής εκπαιδευτικής ανάγκης.

Ο ΕΟΔΥ έχει συντάξει πρωτόκολλο διαχείρισης κρίσης για τα σχολεία το οποίο περιλαμβάνει τη θέση υπεύθυνου διαχείρισης κρουσμάτων, ύπαρξη ειδικού χώρου για τα κρούσματα και κανόνων απομάκρυνσής τους καθώς και μια σειρά κανόνες για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Τα αυστηρά μέτρα προστασία ισχύουν και για τα κυλικεία των σχολείων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις