Τροχαία την Κυριακή: Τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν στην άσφαλτο

ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαία την Κυριακή: Τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν στην άσφαλτο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Τροχαία την Κυριακή: Ασύλληπτες τραγωδίες στην άσφαλτο μέσα σε λίγες ώρες.

14.09.2020 | 08:33

Τροχαία την Κυριακή: Πέντε άνθρωποι, οι τέσσερις εκ των οποίων γύρω στα 20, έχασαν χθες τη ζωή τους σε φριχτά τροχαία στην περιοχή της Πρέβεζας και της Άρτας. Στο τραγικό τροχαίο δυστύχημα στην Ε.Ο. Πρέβεζας Ηγουμενίτσας στο ύψος της Καστροσυκιάς, έχασαν τη ζωή τους 4 άτομα, από τη μετωπική των δύο αυτοκινήτων. Τα δύο ΙΧ, στις 6:30 το πρωί κινούνταν στην Ε.Ο. Πρέβεζας Ηγουμενίτσας με αντίθετη κατεύθυνση. Συγκρούστηκαν μετωπικά, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, στο ύψος της Καστροσυκιάς. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και οι τέσσερις επιβαίνοντες των αυτοκίνητων, ένας 70χρονος από το και τρεις νεαροί, δυο αγόρια και ένα κορίτσι, από το κόκκινο Golf, ανασύρθηκαν νεκροί.

Στο κόκκινο Golf επέβαιναν συγκεκριμένα ο 19χρονος ΔΠ, ο 23χρονος ΦΜ και η 19χρονη ΑΚ. Οι κηδείες των δύο αγοριών θα γίνουν σήμερα στην Πρέβεζα, ενώ της 19χρονης κοπέλας τις επόμενες ημέρες στην Αλβανία, ενώ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό πότε θα γίνει η κηδεία του 70χρονου συνταξιούχου και πρώην διευθυντή της Εφορίας Πρέβεζας Κ.Τ.

Ένας 19χρονος νεκρός έξω από την Αρτα

Εντωμεταξύ, μια ώρα νωρίτερα, στις 5:20 είχε σημειωθεί ένα άλλο σφοδρό τροχαίο δυστύχημα στην περιφερειακή της ΑΡΤΑ. Αυτοκίνητο που οδηγούσε 19χρονος, ο οποίος είχε καταφέρει να κάνει ένα από τα όνειρά του πραγματικότητα, καθώς είχε εισαχθεί στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε μεταλλικά κιγκλιδώματα. Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν ο τραυματισμός του νεαρού οδηγού, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, όπου κατέληξε λίγη ώρα αργότερα. Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Άρτας.

Τροχαίο στη Νάξο – Νεκρή η μητέρα, σε σοβαρή κατάσταση πατέρας και κόρη

Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Νάξου, η οικογενειακή τραγωδία που σημειώθηκε λίγο μετά τις 1.30 τα ξημερώματα της Κυριακής στην επαρχιακή οδό Νάξου – Γλινάδου, στο ύψος των κεντρικών γραφείων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών. Πρωταγωνιστές τα μέλη μίας πενταμελούς οικογένειας. Σύμφωνα με το naxospress, νεκρή είναι η σύζυγος που βρίσκονταν στο πίσω κάθισμα του διαλυμένου αυτοκινήτου, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη (σύζυγος και τρία ανήλικα παιδιά) μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο τις πρώτες πρωινές ώρες σε Νοσοκομείο της Αθήνας. Μάλιστα, οι δύο εξ αυτών, ο πατέρας και το ένα ανήλικο κορίτσι φέρουν τα πιο βαριά τραύματα και η κατάστασή τους είναι κρίσιμη.

Πώς συνέβη το τροχαίο δυστύχημα

Οι πληροφορίες του naxospress αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο σύζυγος προς το Γλινάδο, που είναι η οικεία της οικογένειας, φέρεται να ξέφυγε από την πορεία του λόγω ταχύτητας – με βάση την εικόνα του μετά το τρακάρισμα – καθότι δεν υπολόγισε σωστά την στροφή αμέσως πριν την ευθεία, πέρασε στην αντίθετη πλευρά του δρόμου, χτύπησε πάνω σε δέντρο και στη συνέχεια εξοστρακίστηκε στην άλλη πλευρά, όπου και σάρωσε τον πέτρινο τοίχο, που βρίσκεται η κεντρική είσοδος της ΕΑΣ Νάξου.

Η σφοδρότητα της σύγκρουσης ήταν τέτοια, με αποτέλεσμα το όχημα να «ρίξει» τον τοίχο. Χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να απεγκλωβιστούν οι τραυματίες. Αυτό έγινε με τη παρουσία 5 στελεχών του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου και έχουν κοπεί οι πόρτες του αυτοκινήτου για την μεταφορά των τραυματικών με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο Νοσοκομείο της Νάξου. Εκεί παρά τις προσπάθειες των γιατρών, η σύζυγος δεν τα κατάφερε, ενώ λίγο μετά τις 5 το πρωί με ελικόπτερο είχαμε την αεροδιακομιδή των υπολοίπων τεσσάρων σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Ηλεία: Συνελήφθη 26χρονος για το τροχαίο με θύμα βρέφος 16 μηνών

Στην σύλληψη ενός 26χρονου οδηγού ΙΧ επιβατικού αυτοκινήτου προχώρησαν αστυνομικοί του τμήματος Τροχαίας του Πύργου, ο οποίος εμπλέκεται στο τροχαίο που έγινε το βράδυ του Σαββάτου στην νέα εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος της περιοχής Λαστέικα του Πύργου, όπου έχασε την ζωή του ένα βρέφος ηλικίας 16 μηνών. Παράλληλα, οι αστυνομικοί της Τροχαίας ζήτησαν την διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην σορό του βρέφους, προκειμένου, σύμφωνα με πληροφορίες, να διευκρινιστούν πλήρως τα αίτια του θανάτου.

Υπενθυμίζεται ότι το φριχτό τροχαίο σημειώθηκε στη διασταύρωση των Λαστεΐκων, στην εθνική οδό Πύργου-Πατρών, στον Πύργο. Από τη μετωπική σύγκρουση δύο οχημάτων έχασε τη ζωή του το βρέφος, ενώ την ίδια στιγμή τρεις είναι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι τραυματίες που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο. Μετά τις 21:00, δύο οχήματα συγκρούστηκαν μετωπικά.

Το γκρι αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε πατέρας, μητέρα και το άτυχο βρέφος είχε κατεύθυνση από Πάτρα προς Πύργο και το ασημί, στο οποίο επέβαινε ένας νεαρός είχε κατεύθυνση από Πύργο προς Πάτρα. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και τα δύο οχήματα έγιναν άμορφες μάζες σιδερικών. Στο σημείο έφθασαν από την πρώτη στιγμή δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου για τον απεγκλωβισμό των τραυματιών, οι οποίοι και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας «Ανδρέας Παπανδρέου».

Exit mobile version