Μαθητές χωρίς μάσκα: Η μητέρα που… κατσάδιασε τον γιο (vid)

ΕΛΛΑΔΑ

Μαθητές χωρίς μάσκα: Η μητέρα που… κατσάδιασε τον γιο (vid)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Μαθητές χωρίς μάσκα: Μητέρα μαθητή τον μαλώνει και πετάει τη μάσκα που φοράει λίγο πριν μπει στο σχολείο.

14.09.2020 | 16:13

Μαθητές χωρίς μάσκα: Αδιανόητες καταστάσεις διαδραματίστηκαν έξω από 1ο ΓΕΛ Κορδελιού στη Θεσσαλονίκη κατά το σημερινό άνοιγμα των σχολείων, με μια μητέρα να μαλώνει το γιο της που φόραγε μάσκα και στη συνέχεια να την παίρνει, να την πετάει και να του φωνάζει μπροστά σε γονείς και μαθητές πως “δεν το θέλω αυτό το μπουρδ@@@”. Όπως θα δείτε και εσείς στο βίντεο που δημοσιοποίησε το Grtimes.gr, η μάνα ωρύεται έξω από το σχολείο φωνάζοντας ασυναρτησίες λέγοντας ότι “οι μάσκες ήταν ακατάλληλες την Παρασκευή” και “τώρα άνοιξε το εργοστάσιο και έβγαλαν καινούριες”, χωρίς να βγάζουν κάποιο ιδιαίτερο νόημα τα όσα λέει.

Μάλιστα στην αρχή του βίντεο η μητέρα, υποστήριζε ότι “με τη μάσκα θα δημιουργηθούν προβλήματα στην υγεία του και φωνάζει πως τώρα “στο θέμα της μάσκας οι συμμαθητές σου σε στηρίζουν”, φανερώνοντας το γεγονός πως οι φίλου του παιδιού είναι στο πλευρό του όσον αφορά την απόφασή του να φορέσει μάσκα. Ο μαθητής της λέει ότι δεν θα την βάλει προφανώς για να την ηρεμήσει, με τη μάνα να δείχνει πως δεν καταλαβαίνει τίποτα. Στη συνέχεια τον παίρνει να πάνε μαζί στο διευθυντή του σχολείου, για να του ζητήσουν το λόγο που ο ίδιος εφαρμόζει την οδηγία των ειδικών και την Πολιτείας, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού.

Το περιστατικό στη Θεσσαλονίκη δεν ήταν το μόνο καθώς σε διάφορες περιοχές της χώρας είχαμε γονείς που είτε δεν έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο καθώς θεωρούν ότι η υποχρεωτική χρήση μάσκας είναι μια θεωρία συνωμοσίας, είτε τα πήγαν με μάσκα και διαμαρτυρήθηκαν για το μέτρο.

Απέναντι σε αυτούς τους γονείς που αντιδρούν στο μέτρο, οι εκπαιδευτικοί είναι επιφορτισμένοι με την επεξήγηση και συζήτηση για πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής, και γενικότερα των μέτρων προστασίας και πρόληψης, που έχει καθορίσει ο ΕΟΔΥ. Όπως και να έχει “πρώτο κουδούνι” που χτύπησε σήμερα στα σχολεία ήταν διαφορετικό από όλα τα άλλα. Η πανδημία έφερε νέα δεδομένα και έτσι εφαρμόζεται μια μακρά λίστα μέτρων πρόληψης, βασικότερα εκ των οποίων η υποχρεωτική χρήση μάσκας, ο σχολαστικός καθαρισμός χεριών, αιθουσών και εξοπλισμού.

Δείτε το βίντεο με την οργισμένη αντίδραση της μητέρας στο 1ΓΕΛ Κορδελιού.

Exit mobile version