Αθήνα

°C

Παρασκευή

18

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εθνοφύλακας Μυτιλήνη: Απολύθηκε ο άνδρας που απειλούσε να πυροβολήσει μετανάστες
ΕΛΛΑΔΑ

Εθνοφύλακας Μυτιλήνη: Απολύθηκε ο άνδρας που απειλούσε να πυροβολήσει μετανάστες

Εθνοφύλακας Μυτιλήνη: Με απόφαση του υποστρατήγου διοικητή του Στρατιωτικού Σχηματισμού, απολύθηκε από το Τάγμα Εθνοφυλακής στο οποίο ανήκε, ο εθνοφύλακας από την Καλλονή της Λέσβου.

Εθνοφύλακας Μυτιλήνη: Απολύθηκε τελικά ο εθνοφύλακας που προκάλεσε πανελλήνιο σάλο και αποτροπιασμό με τις δημόσιες αναρτήσεις του στις οποίες απειλούσε να πυροβολήσει πρόσφυγες και μετανάστες στη νέα δομή στον Καρά Τεπέ. Μετά τις αναρτήσεις του σήμερα νωρίς το πρωί με απόφαση του Υποστρατήγου Διοικητή του Στρατιωτικού Σχηματισμού, απολύθηκε από το Τάγμα Εθνοφυλακής στο οποίο ανήκε, «ως μη δυνάμενος να επιστρέψει στην Εθνοφυλακή». Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα stonisi.gr που γνωστοποίησε την είδηση της η απόλυση του έγινε σύμφωνα με άρθρο στον κανονισμό εθνοφυλακής σύμφωνα με το οποίο Εθνοφύλακας απολύεται όταν υπάρχουν λόγοι απείθειας ή λόγοι ασφάλειας.

Ο Εθνοφύλακας, ο οποίος μάλιστα τυχαίνει να είναι και μέλος Συμβουλίου Κοινότητας, δημοσιοποίησε φωτογραφία του ως ένοπλος, από παλιότερη στρατιωτική άσκηση στο χώρο του πεδίου βολής όπου στήνεται ο νέος καταυλισμός και έγραψε: «Εδώ είμαι στο πεδίο βολής που στήνουν τις σκηνές…. ανυπομονώ πότε θα ξανακάνουμε βολή αυτή τη φορά με φυσικούς κινούμενους στόχους». Πληροφορίες αναφέρουν ότι από το συγκεκριμένο Εθνοφύλακα ζητήθηκε από χθες να παραδώσει το όπλο του ενώ από την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή ζητήθηκε και η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης η οποία και είναι ανεξάρτητη της θέσης του στην Εθνοφυλακή. Ο ίδιος πάντως αντέδρασε σε όλα τα παραπάνω διαγράφοντας το λογαριασμό του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε ακόμη
Ανοιχτό το ενδεχόμενο για οριζόντια μέτρα σε επίπεδο δήμων στην Αττική
Ακόμη ένας νέος θάνατος – Κατέληξε 90χρονος στο ΑΧΕΠΑ
Κλειστά σήμερα τα καταστήματα εστίασης στον Έβρο – Τι ζητούν οι επαγγελματίες του κλάδου
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις