Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δίκη Μακρή – Βικτώρια Καρύδα: “Ότι ήθελε ο άνδρας μου, αυτό έγινε”
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Μακρή – Βικτώρια Καρύδα: “Ότι ήθελε ο άνδρας μου, αυτό έγινε”

Δίκη Μακρή - Βικτώρια Καρύδα:Η Βικτωρία Καρύδα μετά την ανακοίνωση των ποινών στους δύο δράστες ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλία των οικείων της.

Δίκη Μακρή – Βικτώρια Καρύδα: Παρούσα και σήμερα στο δικαστήριο ήταν η σύζυγος του δολοφονηθέντος επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, Βικτώρια Καρύδα. Η Βικτωρία Καρύδα μετά την ανακοίνωση των ποινών στους δύο δράστες της στυγερής δολοφονίας, ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά των οικείων της και ευχαρίστησε τους δικαστές και την αστυνομία για την καταδίκη των δύο αδελφών. “Πρώτα από όλα θέλω να ευχαριστήσω τον Μπάμπη για εμένα είναι ο καλύτερος δικηγόρος, και η Μαριάννα. Ευχαριστώ την αστυνομία για τη δουλειά που έκανε. Είμαι ικανοποιημένη από την απόφαση που βγήκε. Ο άνδρας μου είναι εδώ, τα βλέπει και τα ακούει, κι ότι ήθελε ο άνδρας μου, αυτό έγινε”, δήλωσε εμφανώς συγκινημένη.

Οι ποινές στους δράστες

Σε ποινή ισόβιας καταδικάστηκε ο 32χρονος, πολίτης Βουλγαρίας, που κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ομόφωνα ένοχος για την εν ψυχρώ δολοφονία του Γιάννη Μακρή, έξω από το σπίτι του στη Βούλα στις 31 Οκτωβρίου 2018 με καταιγισμό πυρών. Το δικαστήριο υιοθετώντας πλήρως την εισαγγελική πρόταση έκρινε ένοχο ως εκτελεστή του επιχειρηματία τον 32χρονο, ο οποίος καταδικάστηκε και σε επιπλέον ποινή 18 μηνών για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ ενοχή για απλή συνέργεια αποφάσισε και για τον 36χρονο αδελφό του στον οποίο επιβλήθηκε ποινή 10ετούς κάθειρξης.

Μάλιστα ο εισαγγελικός λειτουργός είχε ζητήσει από τους δικαστές να καταδικάσουν τους δύο αδελφούς παρότι δεν είναι γνωστοί οι λόγοι της εκτέλεσης του επιχειρηματία, τονίζοντας πως η άγνοια του κινήτρου δεν θα πρέπει να εμποδίσει το δικαστήριο να κρίνει με βάση τα αποδεικτικά μέσα που οδήγησαν τους κατηγορούμενους στο εδώλιο. Με την απόφαση του δικαστηρίου οι δύο καταδικασθέντες για το έγκλημα σε βάρος του Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία επιστρέφουν στην φυλακή όπου κρατούνταν, καθώς σε κανέναν δεν χορηγήθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.

Το χρονικό της δολοφονίας Μακρή τον Οκτώβριο του 2018 στη Βούλα

Η πολύκροτη δίκη για τη δολοφονία που έγινε τον Οκτώβριο του 2018 έξω από το σπίτι του επιχειρηματία στο Πανόραμα της Βούλας, ξεκίνησε την 1η Ιουλίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Διαρκώς παρούσα ήταν η σύζυγος του δολοφονηθέντος επιχειρηματία και μητέρα δύο παιδιών Βικτώρια Καρύδα. “Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη ότι θα κάνει ορθά τη δουλειά της, όπως άλλωστε έκανε και η Ελληνική Αστυνομία. Στο δικαστήριο θα πάρουν αυτό που τους αξίζει”, είχε δηλώσει πρόσφατα όταν ρωτήθηκε τι περιμένει από την εκδίκαση της υπόθεσης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις