Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διακίνηση ναρκωτικών: Συνελήφθησαν τρία άτομα στη Σαντορίνη
ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση ναρκωτικών: Συνελήφθησαν τρία άτομα στη Σαντορίνη

Διακίνηση ναρκωτικών: Μέσα σε δέματα που περιείχαν μεταλλικές κασετίνες με πλαστικές μάρκες διακινούσαν ταχυδρομικώς ποσότητες κοκαΐνης.

Διακίνηση ναρκωτικών: Η μεταλλική  κασετίνα με τις πλαστικές μάρκες έκρυβε παραισθήσεις. Και οι παραισθήσεις αυτές, δηλαδή οι ποσότητες της κοκαΐνης, μεταφέρονταν και με mini bus, το οποίο κατασχέθηκε! Η κοκαΐνη είχε τοποθετηεθεί  σε δέμα, που παρέλαβε στη Σαντορίνη 39χρονος ημεδαπός, ο οποίος συνελήφθη επί τόπου, αμέσως μετά την παραλαβή, ως μέλος ευρύτερου κυκλώματος που μετέφερε, με την αποστολή παρόμοιων ταχυδρομικών δεμάτων ναρκωτικές ουσίες στο νησί.

Από τον Πέτρο Καρσιώτη

Η συνεργασία της Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με στελέχη του Λιμεναρχείου Μυκόνου και τη συνδρομή του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, οδήγησαν στη σύλληψη, εν τέλει,  τριών  μελών κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κυρίως κοκαΐνης. Πρόκειται για ημεδαπούς, ανακοίνωσε η Αστυνομία, ηλικίας 30, 29 και 23 ετών (2 άνδρες – 1 γυναίκα αντίστοιχα), μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται  και ηγετικό στέλεχος (30χρονος) σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Διακίνηση ναρκωτικών: Προμήθεια – μεταφορά στη Σαντορίνη

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.,  το ηγετικό στέλεχος είχε ως ρόλο την προμήθεια ναρκωτικών ουσιών και τη μεταφορά τους στη Σαντορίνη με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους, ενώ τα έτερα δύο μέλη αποτελούσαν άμεσους συνεργούς του. «Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε  στο προαναφερόμενο νησί»,  αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ «εντός δέματος που παρέλαβε ένα εκ των μελών του κυκλώματος (29χρονος), βρέθηκε μεταξύ άλλων συσκευασία κοκαΐνης βάρους  99,68 γραμμαρίων που βρισκόταν σε μεταλλική κασετίνα μαζί με πλαστικές μάρκες».

Επιπλέον, έπειτα από έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες περιοχές της Σαντορίνης, κατασχέθηκαν, από την κατοχή, οικίες, χώρους εργασίας και οχήματα των ανωτέρω, κατά περίπτωση: Δέμα κοκαΐνης βάρους 10,58 γραμμαρίων, μικροδέμα κάνναβης βάρους 5,34 γραμμαρίων,  το συνολικό χρηματικό ποσό των (6.685) ευρώ, 4 κινητά τηλέφωνα, ενώ  κατασχέθηκαν  2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και 1 λεωφορείο (mini bus), που χρησιμοποιήθηκαν ως μέσα απόκρυψης – αποθήκευσης και μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών. Οι συλληφθέντες, με την σχηματισθείσα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους,  οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δείτε ακόμη

Πρώτο κουδούνι σήμερα – Οι τελευταίες οδηγίες των ειδικών, πότε θα κλείνει το σχολείο
Ο χάρτης του κορονοϊού στην Ελλάδα – 120 κρούσματα στην Αττική
«Λουκέτο» και πρόστιμο σε δύο καφετέριες σε Πιερία και Ημαθία

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις