Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αρνητές μάσκας – Ελλάδα: Απόλυτος ο Τατσόπουλος
ΕΛΛΑΔΑ

Αρνητές μάσκας – Ελλάδα: Απόλυτος ο Τατσόπουλος

Αρνητές μάσκας - Ελλάδα: "Να υπάρχει ποινική δίωξη σε όσους δεν φορούν μάσκα, οι συνέπειες αφορούν και τη δική μας ζωή", είπε ο Π. Τατσόπουλος.

Αρνητές μάσκας – Ελλάδα: Σκληρή κριτική εναντίον όσων αρνούνται την πανδημία του κορονοϊού και τη χρήση της προστατευτικής μάσκας, εξαπέλυσε ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος, μιλώντας στην “Κοινωνία Ώρα MEGA”. Όπως είπε, υπάρχουν δύο τρόποι αντιμετώπισης όσων αρνούνται τη χρήση μάσκας. “Θα πρέπει να κάνουμε τη διάκριση, όπως αυτή με τους χρήστες και τους διακινητές ναρκωτικών. Για τους χρήστες που είναι άρρωστοι, όλη η συμπάθειά και η κατανόησή μας. Για τους διακινητές ναρκωτικών, για τους διακινητές θεωριών συνωμοσίας, γιατί και οι θεωρίες σαν ναρκωτικό είναι, κανένα έλεος. Να υπάρχει ποινική δίωξη. Μέχρι σήμερα γελάγαμε με τις θεωρίες συνωμοσίας. Τώρα όμως οι συνέπειες δεν αφορούν μόνο τη ζωή των ίδιων, αλλά αφορά και τη δική μας” υπογράμμισε.

Παράλληλα, είπε πως “δεν είναι όλα απόψεις. Δυστυχώς. Δεν μπορούμε κάθε μέρα να ζούμε τη μέρα της μαρμότας και να υπερασπιζόμαστε τα αυτονόητα”. “Πλέον δεν είναι διασκέδαση. Περάσαμε σε άλλη πίστα κινδύνου” επισήμανε, για να προσθέσει ότι “η ανθρωπότητα έχει μια έξη στην ανοησία. Η κάθε ανοησία δεν έχει το ίδιο βάρος με μια επιστημονική άποψη. Δεν είναι όλα απόψεις”.

 Άγριο περιστατικό στα Χανιά

Την ίδια στιγμή, ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα σε γυμνάσιο στα Χανιά. Σύμφωνα με ανακοίνωση από τον Σύλλογο διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου το περιστατικό σημειώθηκε στην είσοδο του σχολείου, όταν μαθητής, συνοδευόμενος από τον πατέρα του, πήγε να μπει στο σχολείο χωρίς να φοράει μάσκα. Ο εκπαιδευτικός, σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, που ήταν στην πόρτα του σχολείου ζήτησε από τον γονέα να φορέσει μάσκα το παιδί, αυτός αρνήθηκε και χωρίς άλλη κουβέντα επιτέθηκε στον καθηγητή με αποτέλεσμα ο τελευταίος να καταλήξει στο νοσοκομείο.

Πάντως, νέα αυστηρά μέτρα σε περιοχές όπου τα κρούσματα κορονοϊού παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση, προανήγγειλε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κάνοντας ειδική αναφορά στην Αττική και την Πέλλα. Όπως είπε στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή στους λοιμωξιολόγους να συντάξουν έναν κατάλογο με πιθανά μέτρα ανά περιοχή, ο οποίος θα είναι έτοιμος μέχρι αύριο το απόγευμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις