Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

26

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Οικογένεια Παντελίδη – αγωγή: Ένας “πόλεμος” δίχως τέλος
ΕΛΛΑΔΑ

Οικογένεια Παντελίδη – αγωγή: Ένας “πόλεμος” δίχως τέλος

Οικογένεια Παντελίδη - αγωγή: Με βάση τα ίδια στοιχεία που επικαλούνται η υπόθεση είχε τεθεί στο αρχείο με τη γνωμοδότηση ότι οδηγούσε ο τραγουδιστής στο μοιραίο δυστύχημα.

Οικογένεια Παντελίδη – αγωγή: Έχουν περάσει σχεδόν τέσσερα χρόνια από εκείνο το μοιραίο ξημέρωμα που το πανελλήνιο συγκλονιζόταν από τον τραγικό και τόσο ξαφνικό θάνατο του Παντελή Παντελίδη σε φοβερό τροχαίο ατύχημα στην Παραλιακή. Τώρα με μία νέα αγωγή τους τα μέλη της οικογένειας Παντελίδη ζητούν το ποσό των 600.000 ευρώ από τις ασφαλιστικές εταιρίες και τη Φρόσω Κυριακού που επέβαινε εκείνο το μοιραίο βράδυ στο τζιπ, επιμένοντας πως δεν ήταν ο Παντελής ο οδηγός του αυτοκινήτου. Με όσα βγαίνουν στο φως από το protothema, η οικογένεια Παντελίδη την περασμένη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου κοινοποίησε στον συνήγορο υπεράσπισης της Κυριάκου αλλά και στην ασφαλιστική εταιρία αγωγή ύψους 600.000 ευρώ η οποία πρόκειται να εκδικαστεί στις 8 Οκτωβρίου.

Σε αυτήν παραθέτονται οι πραγματογνωμοσύνες, η ιατροδικαστική έκθεση και τα αποτελέσματα του γενετιστή που όρισε η οικογένεια, ισχυριζόμενη ότι δεν ήταν ο Παντελής ο οδηγός του αυτοκινήτου. Στην έκθεση πραγματογνωμόνων αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Από τη σύγκρουση του οχήματος τόσο με το τσιμεντένιο στηθαίο, το μεταλλικό κιγκλίδωμα, την ανατροπή του οχήματος και την είσοδο και κίνηση των μεταλλικών κιγκλιδωμάτων εντός του χώρου επιβατών καταλήγουμε στο ξεκάθαρο και χωρίς αμφιβολία συμπέρασμα ότι ο οδηγός του οχήματος ήταν η Κυριάκου Ευφροσύνη-Στυλιανή, ενώ ο Παντελεήμων Παντελίδης βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού».

Μία μαρτυρία…

Στην ίδια έκθεση υπάρχει και μαρτυρία αυτόπτη που ισχυρίστηκε ότι είδε τη Φρόσω να βγαίνει από τη θέση του οδηγού. Σε αυτήν αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Την ώρα εκείνη είδα μια κοπέλα λεπτή, με μαύρα μαλλιά και μαύρα ρούχα, να βγαίνει με την πλάτη της από το παράθυρο του αυτοκινήτου από την πλευρά του οδηγού, μόνη της, αναστατωμένη και χωρίς τη βοήθεια κάποιου από εμάς… Στη θέση του συνοδηγού, στη δεξιά μεριά του αυτοκινήτου, είδα έναν νεαρό άνδρα χτυπημένο στο κεφάλι από μια μπάρα».

Ολα αυτά τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην αγωγή είχαν κατατεθεί και στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο οποίος αρχειοθέτησε την υπόθεση, αλλά και στον εισαγγελέα Εφετών, που και αυτός έβαλε τελεσίδικα την υπόθεση στο αρχείο έχοντας αποφασίσει ότι οδηγός του μοιραίου τζιπ ήταν ο Παντελής Παντελίδης.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία και όπως έχουν αποφανθεί οι Αρχές που διερεύνησαν το δυστύχημα, ο Παντελής Παντελίδης είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Με αυτό το δεδομένο η ασφαλιστική εταιρεία αναμένεται να αποζημιώσει τα δύο κορίτσια που ήταν στο αυτοκίνητο, αλλά θα ζητήσει τα χρήματα αυτά να τα πάρει πίσω από τους κληρονόμους του θανόντος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ασφαλιστική ακόμη δεν έχει κινηθεί νομικά εναντίον των κληρονόμων του Παντελίδη, αλλά αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα.

Τώρα η υπόθεση αυτή ξαναβγαίνει στο προσκήνιο…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις