Μόρια κορονοϊός: Επτά νέα κρούσματα σε μετανάστες στο Καρά Τεπέ

ΕΛΛΑΔΑ

Μόρια κορονοϊός: Επτά νέα κρούσματα σε μετανάστες στο Καρά Τεπέ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Μόρια κορονοϊός: Επτά μετανάστες βρέθηκαν θετικοί, κατά των έλεγχο των πρώτων 300 που μπήκαν μέχρι χθες το βράδυ στη νέα δομή.

13.09.2020 | 12:18

Μόρια κορονοϊός: Συνολικά επτά πρόσφυγες και μετανάστες βρέθηκαν θετικοί στη νόσο του κορονοϊού κατά την εξέταση στην οποία υποβλήθηκαν προκειμένου να μπουν στη νέα δομή του Καρά Τεπέ. Αμέσως τέθηκαν σε υγειονομική απομόνωση σε ειδικό χώρο ο οποίος έχει δημιουργηθεί εκεί. Σήμερα προβλέπεται να μπουν στη νέα δομή αφού προηγουμένως ελεγχθούν υγειονομικά περί τους 1000 ακόμα πρόσφυγες και μετανάστες, όπως αναφέρει το stonisi.gr.

Ας σημειωθεί ότι οι εισερχόμενοι στη νέα δομή πρόσφυγες και μετανάστες, οικογένειες και μέλη ευάλωτων ομάδων στο σύνολο τους, καταγράφονται και πιστοποιούνται. Στη συνέχεια οδηγούνται στο ιατρείο που δημιουργήθηκε με χορηγία της Unicef όπου και εξετάζονται από κλιμάκια του ΕΟΔΥ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και όσον αφορά το αν πάσχουν από τη νόσο του κορονοιού. Το αποτέλεσμα της εξέτασης βγαίνει σε 15 περίπου λεπτά, χρησιμοποιούνται δε υποδομές ταχείας εξέτασης που ήρθαν στη Μυτιλήνη προχθές. Τέλος οδηγούνται σε σκηνές, οι οποίες έχουν οριοθετηθεί κατά “γειτονιές εθνικοτήτων”.

Δείτε ακόμη

Επιταγή 2.400 δολαρίων από τον Τραμπ σε ζευγάρι… στον Βόλο

Opinion Poll: Ποιοι ψηφοφόροι πιστεύουν ότι ο κορονοϊός είναι συνωμοσία
Ανησυχητική αύξηση των διασωληνωμένων στα νοσοκομεία αναφοράς στην Αττική
Μήπως έχετε Covid-19 και δεν το γνωρίζετε; – Τα επτά «ύπουλα» συμπτώματα
Μόσιαλος: Τι μάθαμε και τι πρέπει να κάνουμε τώρα για τον Covid
Exit mobile version