Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Πρέμιερ Λιγκ – Αγωνιστικό: Λάμψη Γουίλιαν και Σαλάχ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρέμιερ Λιγκ – Αγωνιστικό: Λάμψη Γουίλιαν και Σαλάχ

Πρέμιερ Λιγκ - Αγωνιστικό: Η Αρσεναλ 0-3 στη Φούλαμ με τον Βραζιλιάνο να μοιράζει ασίστ και η Λίβερπουλ 4-3 τη Λιντς με δύο γκολ του Αιγύπτιου

Πρέμιερ Λιγκ – Αγωνιστικό: Η Άρσεναλ με κεκτημένη ταχύτητα από την κατάκτηση του Κομιούνιτι Σίλντ επικράτησε εύκολα της Φούλαμ στο λονδρέζικο ντέρμπι 3-0 εκτός έδρας. Έτσι, άρχισε με το δεξί και το πρωτάθλημα και άφησε υποσχέσεις για τη συνέχεια. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να ανοίγουν γρήγορα το σκορ. Ειδικότερα ο Λακαζέτ ήταν αυτός που έκανε το 0-1 στο 8’. Η Αρσεναλ ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και είχε την κυριαρχία. Το ημίχρονο πάντως δεν είχε άλλο τέρμα. Στο β’ μέρος οι “κανονιέρηδες” ανέβασαν ρυθμό και ο Γουίλιαν έβγαλε μάτια με δύο πάρε-βάλε πάσες! Στο 49’ την ασσίστ στον Γκάμπριελ για το 0-2 και στο 57’ δεύτερη τελική, με τον Ομπαμεγιάνκ να χρίζεται σκόρερ στο τελικό 0-3.

Ματσάρα έγινε και στο Άνφιλντ, όπου η Λίβερπουλ επιβλήθηκε με 4-3 της Λιντς. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με το δεξί την σεζόν κόντρα στους νεοφώτιστους του Μπιέλσα, που αποδείχτηκαν σκληρό καρύδι. Σε ένα ματς γκραν γινιόλ, τα πρώτα 33’ λεπτά είχαν 5 γκολ. Ειδικότερα, ο Σαλάχ στο 8’ ευστόχησε σε πέναλτι κάνοντας το 1-0. Η απάντηση ήταν άμεση από την Λιντς, αφού, ο Χάρισον ισοφάρισε στο 12’. Ο Φαν Ντάικ δεν άφησε τους φιλοξενούμενους να χαρούν και έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του στο 20’. Όμως, η Λιντς ισοφάρισε εκ νέου στο 30’ με τον Μπάμφορντ! Ο Μο Σαλάχ πέτυχε το 3-2 στο 33’ και στο β’ μέρος, οι ομάδες έκοψαν τον ρυθμό τους. Οι γηπεδούχοι έφτασαν για τρίτη φορά στην ισοφάριση με τον Κλιχ στο 66’, όμως η κλάση του Σαλάχ έκανε τη διαφορά. Ο Αιγύπτιος ε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι πέτυχε το τελικό 4-3 στο 88’.

Πρέμιερ Λιγκ – Αγωνιστικό: Τα άλλα ματς

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της πρώτης ημερας, η Κρίσταλ Πάλας επικράτησε με 1-0 της Σαουθάμπτον με σκόρερ τον Ζάχα (13’). Η δε Γουέστ Χαμ έκανε ήττα στο πρώτο της κιόλας ματς, με 0-2 από την Νιούκαστλ και σκόρερ τους Γουίλσον (56’), Χέντρικ (87’).

Δείτε ακόμη:

Ο Ολυμπιακός το νταμπλ 1-0 την ΑΕΚ στον τελικό-ανέκδοτο
Πήρε βαθμό 1-1 στον ΟΦΗ ο Παναιτωλικός
Πρώτοι στο γκριντ οι “ομόσταυλοι”, κορυφή ο Χάμιλτον

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις