Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Φόρμουλα 1 – Μουτζέλο: Χάμιλτον 90άρης!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φόρμουλα 1 – Μουτζέλο: Χάμιλτον 90άρης!

Φόρμουλα 1 - Μουτζέλο: Εκανε “παρέλαση” στην Τοσκάνη και έφτασε στην 90ή νίκη της καριέρας του - Επεισοδιακό γκραν πρι με αποχωρήσεις

Φόρμουλα 1Μουτζέλο: Ασταμάτητος Λούις Χάμιλτον. Πήρε τη νίκη στο Γκραν Πρι της Τοσκάνης! Ο Βρετανός πιλότος ήταν τρομερός και κατάφερε να φτάσει στην 90η νίκη της καριέρας του, σε έναν αγώνα με έντονη δράση. Η Μερσεντές ολοκλήρωσε το 1-2, αφού, ο Βάλτερι Μπότας τερμάτισε στην 2η θέση. Πίσω του ήταν ο πιλότος της Ρεντ Μπουλ, Άλεξ Άλμπον, που ανέβηκε στο βάθρο για πρώτη φορά. Θυμίζουμε, αυτός ήταν ο πρώτος αγώνας της Φόρμουλα 1 στο Μουτζέλο.

Το Γκραν Πρι ξεκίνησε με επεισοδιακό τρόπο, μιας και υπήρξε η σύγκρουση ανάμεσα στον Γκασλί και τον Φερστάπεν, που βγήκαν εκτός συνέχειας. Ακόμα, μετά το πρώτο ατύχημα, υπήρξε και δεύτερη σύγκρουση. Αυτή την φορά, συγκρούστηκαν οι Σάινθ, Τζιοβινάτσι και Μάγκνουσεν. Ενώ, έγινε και διακοπή στον αγώνα, αφού, υπήρξε κόκκινη σημαία λόγω των θραυσμάτων από τις συνεχείς συγκρούσεις!

Φόρμουλα 1 – Μουτζέλο: Στρολ και νέα διακοπή

Μετά την επανεκκίνηση ο Λιούις Χάμιλτον ήταν καταπληκτικός και είχε τον έλεγχο του αγώνα. Όμως, ο Στρολ έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του, έπεσε στις μπαριέρες και υπήρξε εκ νέου διακοπή στον αγώνα. Ο Βρετανός παρά τις πολλές διακοπές δεν δυσκολεύτηκε και έφτασε στην νίκη. Η Φεράρι, που γιόρταζε το 1000ο της Γκραν Πρι, κατάφερε να έχει και τους δύο οδηγούς της στην πρώτη δεκάδα. Πιο συγκεκριμένα, την 4η θέση τερμάτισε ο Ρικιάρντο, ενώ στην πρώτη δεκάδα τερμάτισαν οι Πέρεζ, Νόρις, Κβιάτ, Λεκλέρκ, Ραϊκόνεν και Φέτελ.

Δείτε ακόμη:

Ο Ολυμπιακός το νταμπλ 1-0 την ΑΕΚ στον τελικό-ανέκδοτο
Πήρε βαθμό 1-1 στον ΟΦΗ ο Παναιτωλικός
Πρώτοι στο γκριντ οι “ομόσταυλοι”, κορυφή ο Χάμιλτον

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις