Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καστοριά όπλα: Συναγερμός στην Αστυνομία
ΕΛΛΑΔΑ

Καστοριά όπλα: Συναγερμός στην Αστυνομία

Καστοριά όπλα: Βρέθηκαν πέντε αυτόματα τυφέκια, εκτοξευτήρας με αντιαρματικές ρουκέτες και πολλά κουτιά με σφαίρες.

Καστοριά όπλα: Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Παρασκευής στις αστυνομικές υπηρεσίες της Καστοριάς, καθώς μετά από αξιόπιστες πληροφορίες, αποκλείστηκε μια ολόκληρη περιοχή και εντοπίστηκε θαμμένο σε χωράφι, ένα τρομακτικό οπλοστάσιο από βαριά όπλα. Οι πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές και ενώ η έρευνα του χώρου συνεχιζόταν μέχρι αργά τη νύχτα με τους αστυνομικούς να σκάβουν την περιοχή, ανέφεραν ότι είχαν ανασύρει μέσα από τη γη, πέντε αυτόματα τυφέκια, εκ των οποίων τα τρία καλάσνικοφ, έναν εκτοξευτήρα με αντιαρματικές ρουκέτες, χειροβομβίδες και εκατοντάδες σφαίρες!

Από τον Πέτρο Καρσιώτη

Τέτοιου είδους οπλισμός έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν και από οργανωμένες ομάδες του Κοινού Εγκλήματος, αλλά και από μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων(ρουκέτες, εκτοξευτήρες), στη χώρα μας. Οι ίδιες πληροφορίες, που αναμένουν την επίσημη επιβεβαίωσή τους από τις αστυνομικές Αρχές, ήθελαν ο τρομακτικός οπλισμός να σχετίζεται με παλαιότερη υπόθεση εξάρθρωσης κυκλώματος λαθρεμπόρων όπλων και ναρκωτικών.

Καστοριά όπλα: Μνήμες από παλαιότερη υπόθεση

Στο κύκλωμα αυτό, που εξαρθρώθηκε το 2016, κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε ότι συμμετείχε και συνοριοφύλακας, ενώ είχαν συλληφθεί και ιδιώτες που εμπορεύονταν τα βαριά όπλα τα οποία έρχονταν μέσα από μυστικές ατραπούς από την Αλβανία. Τότε, είχαν βρεθεί και κατασχεθεί στην κατοχή των εμπλεκομένων επίσης αυτόματα τύπου καλάσνικοφ και άλλα όπλα, αλλά ίσως η παρτίδα αυτή είχε μείνει μυστικό θαμμένο έως το απόγευμα της Παρασκευής.

Και στρατιωτικό κλιμάκιο

Από εκεί και πέρα, όλα τα ενδεχόμενα εξετάζονταν καθώς λαθρέμποροι όπλων, αφού τα φέρνουν στη χώρα, μέσα από μυστικές επαφές προχωρούν σε πωλήσεις των όπλων σε κάθε ενδιαφερόμενο, χωρίς να ρωτούν περισσότερα για την ταυτότητά τους και το για ποιο λόγο θέλουν τον βαρύ οπλισμό. Οι πληροφορίες, που σήμαναν συναγερμό στην Αστυνομία, έφεραν ισχυρές δυνάμεις της τοπικής Διεύθυνσης και στρατιωτικά κλιμάκια, κοντά στη διασταύρωση Μαυροχωρίου προς Αμπελόκηπους (περιοχή Γκιόλε), λίγο έξω από την πόλη της Καστοριάς. Η ύπαρξη και εκρηκτικού υλικού, που ανέφεραν οι πληροφορίες, προκάλεσε την κινητοποίηση και του στρατού, ώστε να ολοκληρωθεί η έρευνα με ασφάλεια, χωρίς τον κίνδυνο ατυχήματος.

Δείτε ακόμη

Εξάρχεια: Βρήκαν τον δράστη, αγνοείται το υπηρεσιακό όπλο
Το κείμενο που διακινούσαν σε μετανάστες της Μόριας – Στο μικροσκόπιο των Αρχών τέσσερις ομάδες
Κρίσιμος Σεπτέμβρης – Αλλοδαποί από το κέντρο της Αθήνας τα μισά κρούσματα σε Ευαγγελισμό και Σωτηρία

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις