Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κυρώσεις στην Τουρκία: Ανάρτηση του Τούρκου υφυπουργού Εξωτερικών κατά Μάνφρεντ Βέμπερ
ΚΟΣΜΟΣ

Κυρώσεις στην Τουρκία: Ανάρτηση του Τούρκου υφυπουργού Εξωτερικών κατά Μάνφρεντ Βέμπερ

Κυρώσεις στην Τουρκία: Αντί για εκβιασμούς και απειλή κυρώσεων, η ΕΕ πρέπει να εμπλακεί και να προσπαθήσει για διάλογο και δικαιοσύνη, αναφέρει ο Καϊμακτσί.

Κυρώσεις στην Τουρκία: Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Φαρούκ Καϊμακτσί, σχολίασε με έντονο τρόπο την ανάρτηση τους Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής της ομάδας του ΕΛΚ, ο οποίος συμφώνησε με τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, περί κυρώσεων της Τουρκίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Συγκεκριμένα ανέφερε στο twitter:

«@ManfredWeber, εσύ, η Ελλάδα & οι Ε/Κ πρέπει να σταματήσετε τις προκλήσεις & τις μονομερείς ενέργειες και την κατάχρηση της αλληλεγγύης της ΕΕ και του δικαιώματος αρνησικυρίας. Αντί για εκβιασμούς και απειλή κυρώσεων, η ΕΕ πρέπει να εμπλακεί και να προσπαθήσει για διάλογο και δικαιοσύνη, που αποτελεί τη βάση του Ευρωπαϊκού Οίκου μας».

Νωρίτερα ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ (CSU), είχε αναρτήσει άρθρο των βρετανικών Times, το οποίο φιλοξενούσε δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο κύριος Βέμπερ το σχολίασε γράφοντας ότι συμφωνεί απόλυτα με τον Ελληνα πρωθυπουργό: «Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει την επίθεσή της ή να αντιμετωπίσει κυρώσεις στην ΕΕ».

Δείτε ακόμη

Άρθρο Μητσοτάκη σε Times, FAZ και Le Monde: Αν η Τουρκία δεν λογικευτεί, μόνη λύση οι κυρώσεις
Η Αθήνα “αδειάζει” την Άγκυρα: Δεν υπήρξε διάλογος με τον Τούρκο αξιωματικό στο ΝΑΤΟ
Ο Μακρόν καταγγέλλει το ηγεμονικό παιχνίδι της Ρωσίας με την Τουρκία
Έμπρακτη η συμπαράσταση στην Ελλάδα – “Χτύπημα” στην Άγκυρα η Med 7

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις