Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ερντογάν – Κορσική: Οργή για τη MED 7, απάντηση με δήλωση… αρχείου
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν – Κορσική: Οργή για τη MED 7, απάντηση με δήλωση… αρχείου

Ερντογάν - Κορσική: Έξαλλος ο Τούρκος πρόεδρος με το αποτέλεσμα της διάσκεψης των MED 7 και τα μηνύματα Μακρόν. "Ξέθαψε" παλιά δήλωσή του για να απαντήσει στην Ευρώπη.

Ερντογάν – Κορσική: Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέλεξε μια δήλωση… αρχείου για να απαντήσει στη δημιουργία του αρραγούς μετώπου από τις ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου ενάντια στην τουρκική προκλητικότητα που επιτεύχθηκε χθες στη σύνοδο της Κορσικής. Το μήνυμα των MED7 προς τον Ερντογάν ήταν σαφές: να αποκλιμακώσει την ένταση και να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου με την ελληνική πλευρά να λαμβάνει την πλήρη στήριξη των χωρών, γεγονός που αποτυπώθηκε τόσο στις δηλώσεις όσο και στην διακήρυξη της συνόδου.

Ως απάντηση ο Τούρκος πρόεδρος ανάρτησε τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Twitter μια βιντεοσκοπημένη δήλωσή του, διάρκειας 10 δευτερολέπτων, από την εποχή που ήταν δήμαρχος. Στη δήλωσή του κάνει λόγο για ένα “τραπέζι λύκων” και απευθυνόμενος στους “λύκους”, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, λέει: “Μας συγχωρείτε αλλά είμαστε πολύ μεγάλοι για εσάς, δεν μπορείτε να μας φάτε”.

Παραλήρημα Τσαβούσογλου

“Η Ελλάδα δεν είναι έτοιμη για διάλογο”, δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και συγκεκριμένα στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ. Μάλιστα. όπως αναφέρει η Hurriyet, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε προκλητικά στην Επιτροπή Εξωτερικών πως “τα ελληνικά νησιά που βρίσκονται στη λάθος πλευρά αυτής της μεσαίας γραμμής, είναι στη δική μας πλευρά” και ζήτησε να μην τους παραχωρηθεί οικονομική αποκλειστική ζώνη.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών έκανε μία αναδρομή στα όσα έχουν συμβεί στην Ανατολική Μεσόγειο. Όπως είπε, “το 2018, ξεκίνησαν οι δραστηριότητές μας στην περιοχή, η πρώτη μας γεώτρηση. Αυτό συνέβη 7 χρόνια μετά τη γεώτρηση που πραγματοποίησε η ελληνική διοίκηση”. Ο ΥΠΕΞ αναφέρθηκε και στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο χώρες. Όπως είπε σύμβουλοι πολιτικής στην Τουρκία και Έλληνες ηγέτες πραγματοποιήσαν πολλές συναντήσεις και ως αποτέλεσμα στάσαμε στην απόφαση “να λάβουμε μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ του στρατού τους και του στρατού μας”.

Και πρόσθεσε: “Και επρόκειτο να κάνουμε μια κοινή δήλωση στις 7 Αυγούστου. Αλλά λίγο πριν από αυτό, δυστυχώς, η Ελλάδα ενέκρινε τη συμφωνία με την Αίγυπτο και έκανε ένα βήμα πίσω προς την επίτευξη συμφωνίας μαζί μας. Έτσι, η Ελλάδα και η Τουρκία δεν είναι έτοιμες να ξεκινήσουν διάλογο”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις