Κορονοϊός οικονομία: Ο σχεδιασμός του οικονομικού επιτελείου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορονοϊός οικονομία: Ο σχεδιασμός του οικονομικού επιτελείου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Αυτιάς

Κορονοϊός οικονομία: «Θέλουμε μια οικονομία που να προάγει την κατάρτιση, ώστε να έχουμε περισσότερες δεξιότητες στο προσωπικό μας».

10.09.2020 | 15:12

Κορονοϊός οικονομία: Όλοι στην κυβέρνηση τονίζουν: «Είναι δεδομένο ότι θα έχουμε επέκταση πολλών από τα μέτρα που πήραμε για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και θα έχουμε κι ένα ευρύτερο πλαίσιο που θα είναι συμβατό με τη βασική μας κατεύθυνση, που είναι η μείωση των φόρων. Μέσα σ’ αυτή τη μείωση των φόρων, φυσικά είναι και η Εισφορά Αλληλεγγύης». Ο κ. Πέτσας ανέφερε πως οι προτάσεις του πρώτου προσχεδίου της Επιτροπής Πισσαρίδη, λαμβάνονται υπόψη για την κατάρτιση του σχεδίου μας, που θα υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να αξιοποιηθούν τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Πολλές απ’ αυτές, έρχονται να αντιμετωπίσουν αυτό που λέμε τις συνθήκες στην οικονομία, τα framework conditions, δηλαδή, μια οικονομία που θέλει χαμηλότερους φόρους. Η κυβέρνηση θέλει μια οικονομία με χαμηλότερους φόρους. Άρα, πολλές από τις προτάσεις αυτές θα ενσωματώνονται στο κυβερνητικό σχέδιο και θα ξεδιπλώνονται και θα γίνονται πράξη το επόμενο διάστημα και δεν θα μείνουν στο συρτάρι» προσέθεσε και τόνισε: «Θέλουμε μια οικονομία που να προάγει την κατάρτιση, ώστε να έχουμε περισσότερες δεξιότητες στο προσωπικό μας, να μην απαξιώνεται το ανθρώπινο κεφάλαιο και να μπορεί να αυξηθεί η παραγωγικότητά του».

από τον Γιώργο Αυτιά

Κορονοϊός οικονομία: Στήριξη εργαζομένων

Για τη στήριξη των εργαζομένων απέναντι στον κορονοϊό είπε πως «υπάρχουν πάρα πολλά πλαίσια που ενθαρρύνουν τους ανθρώπους που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες είτε να μείνουν στο σπίτι τους και να δουλεύουν με τηλεργασία είτε να παίρνουν άδειες ή μέχρι να φτάσουμε και στο καθεστώς της αναστολής εργασίας και των πλεονεκτημάτων που έχει η αναστολή εργασίας, χωρίς να χάσει κανείς τη δουλειά του. Έχουν ανακοινωθεί αυτά από την προηγούμενη εβδομάδα, και έχουν αναλυθεί».

«Διευθέτηση οφειλών, Δεύτερη Ευκαιρία»

Σε αναφορά του στο σχέδιο νόμου «Διευθέτηση οφειλών, Δεύτερη Ευκαιρία» είπε πως μέσω αυτού «θα έχει τη δυνατότητα ο οποιοσδήποτε πολίτης να ρυθμίσει τις οφειλές του με έναν προληπτικό τρόπο και αν δεν καταφέρνει στον προληπτικό τρόπο να είναι βιώσιμος, τότε στο τελευταίο στάδιο, που είναι της πτώχευσης, να φύγουν τα χρέη από πάνω του και να συνεχίσει τη ζωή του. Άνθρωποι που έχουν υπαχθεί σε καθεστώς που ίσχυε μέχρι σήμερα, μπορούν να το χρησιμοποιήσουν. Αν το έχουν χάσει, θα πάνε στο καινούργιο. Το νέο πλαίσιο μπήκε από χθες σε διαβούλευση. Θα μείνει σε διαβούλευση περίπου δύο εβδομάδες και μετά θα εισαχθεί στη Βουλή. Άρα, είναι θέμα του μηνός Σεπτεμβρίου να διευθετηθεί».

Δείτε ακόμη

Ξεκινά η καταβολή του επιδόματος 534 ευρώ – Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους
Ποιοι θα πάρουν δίμηνη παράταση ανεργίας- Πότε θα καταβληθεί το ποσό
Τι αλλάζει φέτος στο Δώρο Χριστουγέννων – Τι θα ισχύσει για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας
Exit mobile version