Μόρια μετανάστες: Μέρκελ – Μακρόν ετοιμάζουν κοινή δράση

ΚΟΣΜΟΣ

Μόρια μετανάστες: Μέρκελ – Μακρόν ετοιμάζουν κοινή δράση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Μόρια μετανάστες: Σύμφωνα με πληροφορίες από το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων στο Βερολίνο, που επικαλείται η Bild.

10.09.2020 | 17:59

Μόρια μετανάστες: Σχέδιο δράσης για την μετεγκατάσταση τουλάχιστον 400 ανήλικων προσφύγων από τη Μόρια σε χώρες της ΕΕ φέρεται να ετοιμάζουν Άνγκελα Μέρκελ και Εμανουέλ Μακρόν. Σύμφωνα με πληροφορίες από το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων στο Βερολίνο, που επικαλείται η Bild, η κοινή δράση αφορά Γαλλία, Γερμανία και άλλες χώρες της ΕΕ, οι οποίες θα δεχθούν ανήλικους πρόσφυγες, μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο ΚΥΤ. Ο αριθμός των 400 προσφύγων ισχύει για όλες τις συμμετέχουσες χώρες, ωστόσο, είναι άγνωστο πόσους θα λάβει η Γερμανία και κάθε χώρα.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη με άλλες χώρες για να συμμετάσχουν στην δράση. Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία ζήτησε από τους ΥΠΕΞ της Ευρώπης να υποδεχτούν ασυνόδευτα παιδιά, τονίζοντας πως θα προσφέρει άμεση βοήθεια στην Ελλάδα, την ώρα που τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην χώρα, έκαναν λόγο για εικόνες ντροπής.
Από την άλλη, σε μήνυμά του ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, εξέφρασε την στήριξή του στην Ελλάδα. «Η πυρκαγιά ενός προσφυγικού καταυλισμού στη Λέσβο αποτελεί ένα επιπλέον δράμα για τους χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται ήδη σε δεινή κατάσταση. Η Γαλλία θα δώσει για άλλη μια φορά το παρών της αλληλεγγύης προς την Ελλάδα», ανέφερε, προαναγγέλλοντας την συνάντησή του σήμερα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δείτε ακόμη
Ένταση στη Βουλή για τη Μόρια – Η δήλωση Ραγκούση για τη ΝΔ και οι αντιδράσεις
Άθλιες εικόνες στη Μόρια – Μετανάστες στην άσφαλτο, ψάχνουν ακόμα νοσούντες
Exit mobile version