Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μαθαίνουμε Ασφαλείς: Το σποτ του υπουργείου Παιδείας για την έναρξη της σχολικής χρονιάς
ΕΛΛΑΔΑ

Μαθαίνουμε Ασφαλείς: Το σποτ του υπουργείου Παιδείας για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Μαθαίνουμε Ασφαλείς: Σποτ για το άνοιγμα των σχολείων έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων που ενισχύει παράλληλα την καμπάνια ενημέρωσης για τον κορονοϊό.

Μαθαίνουμε Ασφαλείς: Σε ένα βίντεο 52 δευτερολέπτων το υπουργείο Παιδείας συμπυκνώνει τα μέτρα που πρέπει να τηρούνται από μαθητές και εκπαιδευτικούς στα σχολεία, ενόψει της έναρξης της νέα σχολικής χρονιάς στις 14 Σεπτεμβρίου. Με μήνυμα «Μαθαίνουμε Ασφαλείς», το βίντεο αριθμεί όλα τα μέτρα που έχουν συστήσει οι ειδικοί προκειμένου η έναρξη της σχολικής χρονιάς και η επιστροφή των μαθητών στα θρανία, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές να γίνει με ασφάλεια.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο βίντεο: α) Σε εσωτερικούς χώρους (αίθουσες, διαδρόμους, σχολικά) η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική από το νηπιαγωγείο μέχρι την Γ’ Λυκείου, β) Συχνό και σχολαστικό πλύσιμο των χεριών, γ) Αποφυγή ανταλλαγής αντικειμένων μεταξύ των μαθητών, δ) Αποστάσεις και τήρηση των μέτρων προστασίας στη διάρκεια των διαλειμμάτων.
«Είναι πολύ σημαντικό να γίνουμε όλοι σύμμαχοι στην προσπάθεια να νικήσουμε τον κορονοϊό», τονίζεται χαρακτηριστικά στο βίντεο του υπουργείου Παιδείας.
Υπενθυμίζεται ότι χθες δημοσιεύτηκε και η Κοινή Υπουργική Απόφαση με όλα τα μέτρα που θα ισχύσουν στα σχολεία λόγω της πανδημίας. Όπως αναφέρεται σ’ αυτήν οι μάσκες θα είναι υποχρεωτικές τουλάχιστον μέχρι στις 30 Οκτωβρίου.

Δείτε ακόμη
Ηρωίνη μέσα σε πιστολάκι για τα μαλλιά
Τροχαίο με άντρες της ΔΙΑΣ – Θρήνος για τον 33χρονο πατέρα, χαροπαλεύει ο συνάδελφός του
Συνεχίζονται οι υψηλές θερμοκρασίες και οι ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις