Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μάσκες στα σχολεία – αντιδράσεις: Εισαγγελική έρευνα σε γονείς για απειλές κατά καθηγητών
ΕΛΛΑΔΑ

Μάσκες στα σχολεία – αντιδράσεις: Εισαγγελική έρευνα σε γονείς για απειλές κατά καθηγητών

Μάσκες στα σχολεία - αντιδράσεις: Στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα μπαίνουν οι καταγγελίες ότι διευθυντές και εκπαιδευτικοί σχολείων γίνονται αποδέκτες εξωδίκων και δέχονται απειλές από γονείς που δεν επιθυμούν τα παιδιά τους να φορούν μάσκες.

Μάσκες στα σχολεία – αντιδράσεις: Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Βαγγέλη Ιωαννίδη προκάλεσαν τα δημοσιεύματα για τη στάση γονέων απέναντι σε καθηγητές σχετικά με τη χρήση μάσκας από τα παιδιά τους στα σχολεία. Πιο συγκεκριμένα, τα δημοσιεύματα καταγγέλθηκε από τον πρόεδρο της συνδικαλιστικής οργάνωσης των εκπαιδευτικών ότι γονείς μαθητών στέλνουν εξώδικα απειλώντας τους καθηγητές σχετικά με τη χρήση μάσκας στα σχολικά συγκροτήματα. Με αφορμή αυτές τις καταγγελίες ο κ. Ιωαννίδης έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν οι αξιόποινες πράξεις της παραβίασης μέτρων για την πρόληψη των ασθενειών, της διέγερσης σε ανυπακοή και της παράνομης βίας. Σύμφωνα με καταγγελίες των εκπροσώπων Ομοσπονδιών δασκάλων και καθηγητών, τις τελευταίες ημέρες λαμβάνουν εξώδικα γονέων στα οποία διατυπώνονται προειδοποιήσεις για προσφυγές στην Δικαιοσύνη αν επιβάλλουν τη χρήση μάσκας στα παιδιά τους.

Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, Θανάση Κικινή, σε εξώδικο που υπογράφεται από 217 γονείς και εστάλη στα γραφεία όλων των εκπαιδευτικών οργανώσεων -νηπιαγωγών, δασκάλων και καθηγητών μέσης εκπαίδευσης- καθώς και στη Συνομοσπονδία Γονέων-Μαθητών Ελλάδος, ζητούνται γραπτές διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει κίνδυνος από τη χρήση μάσκας για την υγεία των μαθητών, προκειμένου οι γονείς να τις προσκομίσουν εφόσον οι ίδιοι κρίνουν, για δικαστική χρήση. Στο εξώδικο αναφέρεται επίσης πως από δάσκαλοι, επόπτες ανηλίκων σε σχολεία, αναλαμβάνουν χρέη «υγειονομικού επόπτη» χωρίς την έγκυρη γονική συγκατάθεση και χωρίς εξειδικευμένες γνώσεις. «Ο ανήλικος εντός μονάδας εκπαίδευσης αντιμετωπίζεται ως λήπτης υπηρεσιών υγείας, χωρίς την έγκριση και την παρουσία κηδεμόνα μέσω της χρήσης μη πιστοποιημένου προϊόντος για ιατρικό σκοπό» αναγράφεται στο εξώδικο, που πλέον αποτελεί στοιχείο της δικογραφίας που σχηματίζει η Εισαγγελία.

Δείτε ακόμη
Συναγερμός στην Πυροσβεστική – Φωτιά στον Νέο Βουτζά
Χωρίς προϋποθέσεις οι εγγραφές στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία
Άθλιες εικόνες στη Μόρια – Μετανάστες στην άσφαλτο, ψάχνουν ακόμα νοσούντες

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις