Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Folli Follie σκάνδαλο: Στις φυλακές Κορυδαλλού ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, στα Τρίκαλα ο γιος του
ΕΛΛΑΔΑ

Folli Follie σκάνδαλο: Στις φυλακές Κορυδαλλού ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, στα Τρίκαλα ο γιος του

Folli Follie σκάνδαλο: Ο Δημήτρης και ο Τζώρτzης Κουτσολιούτσος, οδηγήθηκαν ήδη στη φυλακή, για την υπόθεση της Folli Follie.

Folli Follie σκάνδαλο: Ο Δημήτρης και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, οδηγήθηκαν ήδη στη φυλακή, μετά την ομόφωνη απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα, για την υπόθεση της Folli Follie. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλόού και ο γιος του, Δημήτρης, στις φυλακές Τρικάλων. Όπως αναφέρει το capital, 28 μήνες από εκείνο το πρωινό της Παρασκευής 4 Μαΐου 2018, όταν αποκαλύφθηκε με πάταγο το περιεχόμενο του περίφημου report του Quintessential Capital Management (QCM) το οποίο ξεσκέπαζε τον ασύλληπτης έκτασης μηχανισμό παραποίησης των οικονομικών στοιχείων της Folli Follie, η Δικαιοσύνη έφθασε στο ραντεβού της με την οικογένεια Κουτσολιούτσου. Η απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα να κρίνουν προφυλακιστέους τους, επί σειρά ετών επικεφαλής της εταιρείας, Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, βάζει για τα καλά την πολύκροτη υπόθεση στο δρόμο της απόδοσης ευθυνών.

Ευθύνες που από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε το μεγαλύτερο οικονομικό και επιχειρηματικό σκάνδαλο των τελευταίων δεκαετιών στην Ελλάδα, μεγέθους άνω του 1 δισ. ευρώ, αρνούνταν να αναλάβουν ο ιδρυτής και ο επί σειρά ετών διευθύνων σύμβουλος της Folli Follie, οι οποίοι και στις απολογίες τους χθες επιχείρησαν να αντικρούσουν το βαρύ κατηγορητήριο: απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χειραγώγηση αγοράς, εγκληματική οργάνωση, και πλαστογραφία. Λίγες ώρες αφότου δημοσιοποιήθηκε το report του QCM που αποτέλεσε τη “λυδία λίθο” του σκανδάλου, το μεσημέρι της 4ης Μαΐου 2018, η Folli Follie, υπό τη διοίκηση τότε Κουτσολιούτσου, ανέφερε πως όσα υποστήριζε το QCM ήταν ανυπόστατα, ψευδή, συκοφαντικά και παραπλανητικά και ότι “έχει ήδη αναθέσει στους νομικούς συμβούλους της να κινηθούν με οποιοδήποτε τρόπο κρίνουν σκόπιμο προκειμένου να προασπίσουν, σε αστικό και ποινικό επίπεδο, τα δικαιώματα της Εταιρείας, των μετόχων της και εν γένει του επενδυτικού κοινού”.

Αλλά και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, CEO τότε του ομιλου, έκανε λόγο για “άδικη επίθεση” και “οργανωμένο σχέδιο κερδοσκόπων”, διαβεβαιώνοντας “τους μετόχους, τις αρμόδιες εποπτικές αρχές, τις συνεργαζόμενες τράπεζες και τους εργαζομένους του Ομίλου μας, ότι θα λάβω αμέσως όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποκατάσταση της αλήθειας και της εμπιστοσύνης προς την εταιρεία που μετρά 35 χρόνια επιτυχημένης πορείας”…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις