ΠΑΟΚ – Γήπεδο: “Ναι” ΔΣ για νέα Τούμπα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΑΟΚ – Γήπεδο: “Ναι” ΔΣ για νέα Τούμπα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θοδωρής Χαρόπουλος

ΠΑΟΚ - Γήπεδο: Λήφθηκε η έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο για το σχέδιο, τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και το Ειδικό Σχέδιο Χώρου

10.09.2020 | 11:49

ΠΑΟΚΓήπεδο: Σημαντικές είναι οι εξελίξεις γύρω από την Νέα Τούμπα. Το δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης έδωσε την έγκριση του για το σχέδιο του γηπέδου και τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου. Ακόμα, έγινε εκτενής αναφορά στις λεπτομέρειες του σχεδίου αλλά και τα πιθανά προβλήματα, που, θα μπορούσε να έχει η κατασκευή του στην γύρω περιοχή. Για το έργο μίλησε ο Τάκης Δούμας, που, έχει αναλάβει και τα σχέδια για την Νέα Τούμπα. Πιο συγκεκριμένα, είπε ότι το γήπεδο θα διαθέτει χώρο για 30 με 35 χιλιάδες κόσμο. Ενώ, θα έχει το ίδιο μέγεθος όχι όμως και το ίδιο ύψος, αφού, θα ανυψωθούν νέες κερκίδες.

Για το έργο προβλέπονται 1000 θέσεις πάρκινγκ και θα υπάρξει υπογειοποίηση σε μέρος της Οδού Κλεάνθους. Στην συνεδρίαση εκπροσώπησε τον ΠΑΟΚ, ο Γιάννης Δημογιάννης. Μάλιστα, ο κ. Δημογιάννης, ανέφερε πως το νέο γήπεδο δεν θα είναι έργο μόνο για τον «δικέφαλο», αφού, θα επηρεάζει και όλη την ανατολική πλευράς της Θεσσαλονίκης και ξεκαθάρισε, ότι σύμμαχος είναι και η κυβέρνηση για την ανάπλαση της Νέας Τούμπας.

ΠΑΟΚ – Γήπεδο: Ο Δήμαρχος Ζέρβας

Από πλευράς Δήμου, ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας ανέφερε ότι θα ενισχυθεί σημαντικά η οικονομία της Θεσσαλονίκης με την κατασκευή του γηπέδου. Αφού, για την ανάπλαση της Τούμπας θα δοθούν 140 εκατομμύρια ευρώ και θα δημιουργηθούν πάνω από 20 χιλιάδες θέσεις εργασίας. Ακόμα, δήλωσε ότι για να γίνει η προκήρυξη του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού μαζί με αυτή της ανάπλασης της ΔΕΘ, θα πρέπει να κινηθούν γρήγορα οι ιθύνοντες. Κατά την συνεδρίαση υπήρξαν και παρατηρήσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο, ωστόσο, η γνωμοδότηση της μελέτης ήταν ομόφωνα θετική. Έτσι, γίνεται ένα μεγάλο βήμα όσο αναφορά την κατασκευή της Νέας Τούμπας.

Δείτε ακόμη:

Αδειασμα Αθήνας, στη Νιόν οι κληρώσεις Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ
Επίσημα ανακοινώθηκε ο Χουάνκαρ στον Παναθηναϊκό
Ερχεται στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό ο Εμβιλά
Exit mobile version