Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ελληνοτουρκικά νέα: Νέο παραλήρημα Τσαβούσογλου για τη Σμύρνη
ΚΟΣΜΟΣ

Ελληνοτουρκικά νέα: Νέο παραλήρημα Τσαβούσογλου για τη Σμύρνη

Ελληνοτουρκικά νέα: Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου με αφορμή την τουρκική επέτειο για τη Σμύρνη κάνει λόγο για "ελληνική σκληρότητα".

Ελληνοτουρκικά νέα: Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δεν χάνει την ευκαιρία να προχωρά σε προκλητικές δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας, ειδικά όταν αυτές συνδυάζονται με “επετείους” που γιορτάζει η Τουρκία. Αυτή τη φορά, ο Tούρκος υπουργός Εξωτερικών με αφορμή την επέτειο για τη Σμύρνη, κάνει λόγο για “ελληνική σκληρότητα”, ενώ δεν κρύβει την ενόχλησή του για τις συμμαχίες της Αθήνας απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.”Σαν σήμερα, πριν από 98 χρόνια, δεν σώθηκε μονάχα η Σμύρνη από την ελληνική σκληρότητα, αλλά ολόκληρη η Ανατολία. Η Ελλάδα καταδικάστηκε σε αποζημιώσεις. Και τότε εκείνοι που εμπιστεύτηκαν άλλους, κατέληξαν απογοητευμένοι. Τιμάμε πρώτα τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, τους μάρτυρές και τους βετεράνους του Πολέμου της Ανεξαρτησίας μας” έγραψε ο Τσαβούσογλου στο Twitter.

Την ίδια στιγμή, σε αμφισβήτηση του καθεστώτος των Δωδεκανήσων προχώρησαν σήμερα Τούρκοι εθνικιστές, οπαδοί του κόμματος της Εθνικιστικής Δράσης, με πορεία τους στη Σμύρνη. Όπως μεταδίδει το SigmaLive, την πραγματοποίηση της πορείας είχε εξαγγείλει ο ίδιος πρόεδρος του κόμματος και κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ζητώντας την “απελευθέρωση των Δωδεκανήσων από τον ελληνικό ζυγό”. Οι διαδηλωτές ζήτησαν να επανεξεταστεί το καθεστώς των Δωδεκανήσων, ενώ ο επικεφαλής διοργανωτής της πορείας προειδοποίησε την Ελλάδα ότι “η στάση της από εδώ και στο εξής είναι εκείνη, που θα καθορίσει το αν θα οδηγηθούμε σε σύγκρουση στην περιοχή. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να συνέλθει. Διαφορετικά, την αμαρτία δεν θα την έχει το τουρκικό έθνος”.

https://twitter.com/MevlutCavusoglu/status/1303627913389060096?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1303627913389060096%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fcdn.embedly.com%2Fwidgets%2Fmedia.html%3Ftype%3Dtext2Fhtmlkey%3Dfd92ebbc52fc43fb98f69e50e7893c13schema%3Dtwitterurl%3Dhttps3A%2F%2Ftwitter.com%2Fmevlutcavusoglu%2Fstatus%2F1303627913389060096image%3D

Δείτε ακόμη

ΗΠΑ: “Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες» για έρευνες του Oruc Reis στα 6 μίλια από το Καστελόριζο
Γαλλικά ΜΜΕ: “Ο Μακρόν δανείζει δύο υπερσύγχρονες φρεγάτες στην Ελλάδα”
Ειρωνεύεται συνεργάτης του Στόλτενμπεργκ – «Οι Έλληνες ακόμη θρηνούν την απώλεια της Κωνσταντινούπολης»
Γενί Σαφάκ: Μόνη λύση για τα εξοπλισθέντα νησιά της Ελλάδας, η στρατιωτική λύση
Έβρος: Ψυχολογικός πόλεμος στον Ελληνικό Στρατό με εμβατήρια και πυροτεχνήματα
Στο στόχαστρο των Τούρκων το Καστελόριζο – Επίθεση προπαγάνδας ακόμη και με παραπέντε

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις