Μόρια φωτιά τώρα: Το βίντεο στο twitter

ΕΛΛΑΔΑ

Μόρια φωτιά τώρα: Το βίντεο στο twitter

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Μόρια φωτιά τώρα: Κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς στο ΚΥΤ της Μόριας, οι μετανάστες τραγουδούσαν «bye bye Moria», όπως φαίνεται σε σχετικό βίντεο που ανέβηκε στο twitter.

09.09.2020 | 10:44

Μόρια φωτιά τώρα: Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Τwitter δείχνει το ΚΥΤ στην Μόρια να έχει τυλιχθεί στις φλόγες και την ίδια στιγμή ακούγονται μετανάστες, οι οποίοι τραβούσαν το βίντεο, να τραγουδούν «Bye Bye Μόρια». Σημειώνεται πως το βίντεο αναρτήθηκε λίγο πριν από τις 8:00 το πρωί, σύμφωνα με τον χρήστη η λήψη έγινε κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς και στο 0:50 ακούγεται η επίμαχη φράση «bye bye Moria».

Το νησί μετά την απίστευτη καταστροφή τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς 13.000 μετανάστες εγκατέλειψαν τη δομή φιλοξενίας και σκόρπισαν στο νησί. Την ίδια στιγμή ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις στο νησί, με τρεις διμοιρίες ΜΑΤ να μεταβαίνουν από την Αθήνα στη Λέσβο.

Μόρια φωτιά: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τίθεται το νησί μετά τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης στο Κέντρο Καταγραφής και Υποδοχής προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια της Μυτιλήνης και εν μέσω πολιτικού πυρετού για την αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης. Αυτό ανακοίνωσε μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας ότι θα απαγορευτεί η απομάκρυνση από το νησί όσων διέμεναν στη Μόρια για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού στον πληθυσμό.

Επισημαίνεται ότι 35 αιτούντες άσυλο έχουν διαγνωστεί θετικοί στον ιό ενώ άγνωστος αριθμός έχει διασκορπιστεί στην ευρύτερη περιοχή και η δομή εκκενώθηκε. Όπως είπε θα υπάρξει άμεση μέριμνα για να στεγαστούν οι χιλιάδες άνθρωποι, με ιδιαίτερη προσοχή για την προστασία των πιο ευάλωτων. Σημειώνεται πως στο νησί μεταβαίνει αυτή την ώρα ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο του υπουργείου Μετανάστευσης, Μάνος Λογοθέτης. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο κ. Λογοθέτης θα φροντίσει για τις άμεσες ανάγκες στέγασης, αλλά θα χρειαστεί ευρύτερο σχέδιο.

Δείτε ακόμη
Κατέληξε 77χρονος στον Ευαγγελισμό – Στα 292 τα θύματα στην χώρα μας
Εικόνες καταστροφής στη Μόρια, διάσπαρτοι 13.000 μετανάστες στη Λέσβο
Νεκρό 10χρονο αγοράκι στην Πέλλα – Καταπλακώθηκε από κλαρκ
Exit mobile version