Μόρια φωτιά: Η ενημέρωση Μηταράκη, Θεοδωρικάκου, Αρκουμανέα

ΕΛΛΑΔΑ

Μόρια φωτιά: Η ενημέρωση Μηταράκη, Θεοδωρικάκου, Αρκουμανέα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Μόρια φωτιά: Δείτε live την ενημέρωση του κυβερνητικού κλιμακίου που μετέβη στη Λέσβο μετά τη φωτιά στη Μόρια.

09.09.2020 | 18:12

Μόρια φωτιά: Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνέντευξη Τύπου που δίνουν στη Λέσβο οι υπουργοί Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης, καθώς και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, μετά την καταστρεπτική πυρκαγιά καιτα όσα συνέβησαν το βράδυ της Τρίτης στο ΚΥΤ της Μόριας στη Μυτιλήνη.

Νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε τα μεσάνυχτα της Τρίτης στη Μόρια και είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοκληρωτικά το ΚΥΤ.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών Τάκη Θοεδωρικάκου, Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Υγείας Βασίλη Κικίλια, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Νότη Μηταράκη, του αναπληρωτή υπουργού Γιώργου Κουμουτσάκου, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, του διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου. Κατά τη σύσκεψη εκτιμήθηκε η κατάσταση για τα χθεσινοβραδινά γεγονότα στη Μόρια της Μυτιλήνης.

Φωτιά στη Μόρια: Μέχρι αύριο η μεταφορά των 400 ασυνόδευτων παιδιών στην ηπειρωτική Ελλάδα

«Το αργότερο μέχρι αύριο» θα γίνει η μεταφορά των 400 ασυνόδευτων ανηλίκων που διέμεναν στο ΚΥΤ της Μόριας στην ηπειρωτική Ελλάδα, αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Τη μεταφορά προανήγγειλε σήμερα το πρωί με ανάρτησή της στο Twitter η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Ιλβα Γιόχανσον, η οποία ανέφερε ότι η Κομισιόν θα χρηματοδοτήσει την άμεση μεταφορά και διαμονή τους στην ενδοχώρα. Τον συντονισμό της μεταφοράς και στέγασής τους έχει αναλάβει η Ειδική Γραμματεία Ασυνόδευτων Ανηλίκων του υπουργείου Μετανάστευσης.

Exit mobile version