Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κατάσταση έκτακτης ανάγκης Λέσβος: Αναταραχή μετά την φωτιά στην Μόρια
ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΧΑΡΔΑΛΙΑ

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης Λέσβος: Αναταραχή μετά την φωτιά στην Μόρια

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης Λέσβος: Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύσσεται ολόκληρο το νησί λόγω της φωτιάς στη Μόρια, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η αρμόδια Αρχή.

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης Λέσβος: Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσεται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, για λόγους δημόσιας υγείας. Η κήρυξη αυτή ισχύει από σήμερα 9 Σεπτεμβρίου και για τέσσερις μήνες.

Το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, για την φωτιά στην Μόρια, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών Τάκη Θοεδωρικάκου, Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Υγείας Βασίλη Κικίλια, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Νότη Μηταράκη, του αναπληρωτή υπουργού Γιώργου Κουμουτσάκου, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, του διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου. Κατά τη σύσκεψη εκτιμήθηκε η κατάσταση για τα χθεσινοβραδινά γεγονότα στη Μόρια της Μυτιλήνης.

Πέτσας: «Με εντολή του πρωθυπουργού στο νησί μεταβαίνει Κυβερνητικό κλιμάκιο»

Σε δηλώσεις του, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανέφερε: «Με εντολή του πρωθυπουργού στο νησί μεταβαίνει κλιμάκιο με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, οι οποίοι μετά την επιτόπια εκτίμηση της κατάστασης θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου στις 6:00 το απόγευμα στη Μυτιλήνη. Ενδιαμέσως, στη μία το μεσημέρι στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κουμουτσάκος θα ενημερώσει τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους και ανταποκριτές ξένου Τύπου».

Έκτακτη χρηματοδότηση από την Κομισιόν για τη μετεγκατάσταση 400 ανηλίκων

Η ασφάλεια και η στέγη των ανθρώπων στη Μόρια αποτελεί προτεραιότητα, σημειώνει η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ιλβα Γιόχανσον σε ανάρτησή της στο Τwitter, μετά την πυρκαγιά στη Μόρια, και ανακοίνωσε χρηματοδότηση για τη μεταφορά και διαμονή στην ενδοχώρα των 400 ασυνόδευτων παιδιών και εφήβων.

«Το αργότερο μέχρι αύριο» θα γίνει η μεταφορά των 400 ασυνόδευτων ανήλικων που διέμεναν στο ΚΥΤ της Μόριας στην ηπειρωτική Ελλάδα, αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Σχοινάς σε Μητσοτάκη: «Ετοιμη να βοηθήσει η Κομισιόν»

Η Κομισιόν είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και επίτροπος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτης Σχοινάς, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη φωτιά στη Μόρια.

«Μόλις επικοινώνησα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη φωτιά στη Μόρια. Τον διαβεβαίωσα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να συνδράμει άμεσα την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα αυτές τις δύσκολες ώρες. Η επίτροπος Ιλβα Γιόχανσον είναι σε επαφή με τους αρμόδιους υπουργούς», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σχοινάς σε ανάρτησή του στο Τwitter.

Δείτε ακόμη
Ο εφιάλτης της Μόριας έγινε παγκόσμια είδηση
Μεγάλη φωτιά στην Νέα Μάκρη – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις
Εντοπίστηκαν κρούσματα σε δομή μεταναστών στα Ιωάννινα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις