Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά Ηλεία τώρα: Εκκενώνεται το χωριό Δάφνη
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Ηλεία τώρα: Εκκενώνεται το χωριό Δάφνη

Φωτιά Ηλεία τώρα: Μεγάλη δασική φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή Κολοκυθά του δήμου Ήλιδας, στην Ηλεία, μεταξύ Κέντρου και Αγίου Δημητρίου.

Φωτιά Ηλεία τώρα: Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική εξαιτίας της φωτιάς στην περιοχή Κολοκυθάς, στον Δήμο Ήλιδας, στην Ηλεία. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, λίγο πριν τις 18:30 δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το χωριό Δάφνη, καθώς η φωτιά έχει φτάσει στα πρώτα σπίτια.

Στην περιοχή επιχειρούν 66 πυροσβέστες με 23 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο. Υπολογίζεται ότι το πύρινο μέτωπο είναι πάνω από 10 χιλιόμετρα.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Patris News, κινδύνεψε η Ι.Μ. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στον Άγιο Ηλεία Πηνείας, χάρη στην αλλαγή της φοράς του ανέμου, ο κίνδυνος ξεπεράστηκε άμεσα.

Φωτιά στην Μεσσηνία

Ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή Πουλίτσι στο δήμο Μεσσήνης, στη Μεσσηνία, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία και καίει δασική έκταση.

Στην περιοχή επιχειρούν 47 πυροσβέστες με 15 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Φωτιά στην Άνδρο

Μια ακόμη πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι, αυτή τη φορά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Ζαγανιάρης της Άνδρου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικημένη περιοχή, ενώ η κατεύθυνση της φωτιάς είναι προς τη θάλασσα.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 17 πυροσβέστες με έξι οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Παράλληλα, συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις