Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έβρος τώρα – Τουρκία: Ψυχολογικός πόλεμος στον στρατό με εμβατήρια και πυροτεχνήματα
ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος τώρα – Τουρκία: Ψυχολογικός πόλεμος στον στρατό με εμβατήρια και πυροτεχνήματα

Έβρος τώρα - Τουρκία: Κλειστά φορτηγάκια κινούνται στον Έβρο και με ηλεκτρονικό εξοπλισμό αποκόπτουν και παρεμβάλλουν τις επικοινωνίες σε ασυρμάτους και κινητά.

Έβρος τώρα – Τουρκία: Κλίμα πολέμου προσπαθούν να δημιουργήσουν οι Τούρκοι στον Έβρο, κλιμακώνοντας τον ψυχολογικό πόλεμο ενάντια στις δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού. Με εμβατήρια, χορούς και πυροτεχνήματα προσπαθούν να κάμψουν το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων στα σύνορα, όπως ανέφερε και ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ. Οι ροές στον Έβρο, τελευταία, αυξήθηκαν κατά 20%. Τον τελευταίο μήνα, συγκεκριμένα, παρατηρείται το φαινόμενο ενός ψυχολογικού και ηλεκτρονικού πολέμου από την Τουρκία προς την Ελλάδα. Περίπου 150-200 μετανάστες που παραμένουν εκεί, κατευθυνόμενοι από την Τουρκία, προκαλούν τις ελληνικές δυνάμεις με χορούς, τραγούδια και πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Έχουν μεγάφωνα σε υψηλή ένταση και κατά τη διάρκεια της νύχτας βάζουν να ακούγονται πολεμικά εμβατήρια και θρησκευτικά μηνύματα. Σε άλλες περιπτώσεις εκτοξεύουν πυροτεχνήματα, φωτοβολίδες και καπνογόνα. Αποκορύφωμα ήταν το γλέντι που έστησαν απέναντι από τις Καστανιές του Έβρου με αφορμή την απόφαση του Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί. Πιο ανησυχητικό είναι, όμως, το γεγονός ότι έχουν εντοπιστεί κλειστά φορτηγάκια που κινούνται κατά μήκος του ποταμού, κοντά στα ελληνικά σύνορα, και έχουν ηλεκτρονικό εξοπλισμό για να αποκόπτουν και να παρεμβάλλουν τις επικοινωνίες σε ασυρμάτους και κινητά τηλέφωνα.

Αυξάνουν την πίεση στον Έβρο οι Τούρκοι – Τείχος από την ΕΛ.ΑΣ. με 2.000 άτομα, drones και θερμικές κάμερες

Κενά σημεία ελέγχου σε περάσματα του ποταμού Έβρου και ορεινοί όγκοι της Ροδόπης, αποτελούν πλέον τα νέα δρομολόγια των δουλεμπόρων, που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν αυξήσει την παράνομη δραστηριοποίησή τους. Οι ελληνικές Αρχές επιχειρούν να βάλουν στοπ στα περάσματα και να θωρακίσουν τις διόδους προς την ενδοχώρα, με τετράτροχες “γουρούνες”, μοτοσυκλέτες, θωρακισμένα τζιπ, DRONES και μεγάφωνα.

Τα κυκλώματα δουλεμπόρων, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, έχουν αναπροσαρμόσει τις κινήσεις τους επιχειρώντας να παρακάμψουν τα αστυνομικά μπλόκα βρίσκοντας την “αχίλλειο πτέρνα” σε αυτά. Τις τελευταίες 20 ημέρες διαπιστώνεται πως χρησιμοποιούν διάφορα σημεία του ποταμού, τουλάχιστον 15, σε Φέρες, Τυχερό και Σουφλί, προκειμένου με βάρκες ή ακόμη και πεζή, λόγο χαμηλής στάθμης του ποταμού, να περνούν πρόσφυγες και μετανάστες. Τους μεταφέρουν με επιβατηγά οχήματα, μέσω επαρχιακών δρόμων σε ορεινούς όγκους της Ροδόπης, όπου εκεί δεν υπήρχαν αστυνομικά μπλόκα και περιπολίες. Μετά από πεζοπορία τους οδηγούν σε άλλους παρακαμπτήριους επαρχιακούς δρόμους όπου με άλλα οχήματα μέσω μεγάλων οδικών δικτύων φθάνουν στη Θεσσαλονίκη όπου είναι ο αρχικός τους προορισμός.

Αποτρεπτικό “τείχος” στο ποτάμι

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., δημιουργούν ένα πρώτο αποτρεπτικό “τείχος” στο ποτάμι, όπου το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν αυξήσει τον αριθμό των συλλήψεων δουλεμπόρων και μεταναστών που μεταφέρουν, ενώ σχεδόν καθημερινά αποτρέπουν την διέλευση 200-400 ατόμων. Το δεύτερο αστυνομικό “τείχος” δημιουργείται εκεί που δεν υπήρχε και είναι οι ορεινοί όγκοι της Ροδόπης. Εκεί υπάρχει η σκέψη προμήθειας με τετράτροχες “γουρούνες” και μοτοκρος μοτοσυκλέτες για περιπολίες στα ορεινά μονοπάτια, όπως και τουλάχιστον 10 θωρακισμένα τζιπ, τα οποία θα προέλθουν από άλλες αστυνομικές υπηρεσίες.

Έχει αποφασιστεί η τοποθέτηση σταθερών μπλόκων σε συγκεκριμένα σημεία που θα εναλλάσσονται καθημερινά με τους αστυνομικούς να προμηθεύονται επιπλέον 15 θερμικές κάμερες ανίχνευσης της θερμότητας του ανθρώπινου σώματος για τον εντοπισμό μεταναστευτικών ροών. Όπου δεν θα υπάρχει αστυνομική παρουσία, η επιτήρηση θα είναι εναέρια με DRONES, τα οποία θα δίνουν απευθείας εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της Ορεστιάδας, με τους επικεφαλής να κατευθύνουν τις επίγειες δυνάμεις για τον εντοπισμό και την σύλληψη δουλεμπόρων και μεταναστών. Στα περάσματα του ποταμού αλλά και στους ορεινούς όγκους ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν κάποια από τα τρία… μεγάφωνα προειδοποιητικών μηνυμάτων σε διάφορες γλώσσες αλλά και εκπομπής ανυπόφορων ήχων υψηλής συχνότητας για την αποτροπή μαζικής προσπάθειας διέλευσης από τα ελληνικά σύνορα.

Η αστυνομική δύναμη που βρίσκεται στον Έβρο έφθασε περίπου τα 2.000 άτομα. Υπάρχει η μόνιμη δύναμη των 400 αστυνομικών, 200 εθελοντές με δικά τους έξοδα, επιπλέον 400 μετά τα γεγονότα του Μαρτίου, 150 από το σχέδιο ΑΣΠΙΔΑ, 150 δύναμη FRONTEX, ενώ προστέθηκαν οι 400 νέοι συνοριοφύλακες σε Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις